Fundația United Way România și Metropolitan Life sprijină cadrele medicale din linia întâi în lupta cu virusul SARS-CoV-2 (coronavirus), prin intermediul proiectului „Infirmiera Virtuală” și al echipamentelor de protecție, în valoare de 25.000 USD. „Infirmiera Virtuală” este o soluție inovativă de comunicare și avertizare, bazată pe tehnologie, pentru limitarea expunerii la infectarea cadrelor medicale, în contactul cu pacienții afectați de COVID-19.
 
Proiectul „Infirmiera Virtuală” este o rețea de avataruri interconectate cu aspect de cadru medical, o soluție „ready to use” din primul minut de la instalare, simplă și sociabilă, fiecare având integrată o tabletă. Cu ajutorul acestor avataruri, medicii, asistentele medicale și infirmierele pot comunica video și prin text cu pacienții, având contact direct doar în situații esențiale pentru sănătatea acestora. În 2 luni, un singur device poate elimina până la 180 de surse de infectare potențiale.
 
Datorită donației Metropolitan Life, Fundația United Way România a distribuit, în plină pandemie, 15 avataruri virtuale, care au ajuns la 2 mari spitale din țară - Spitalul Clinic Colentina din București și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara.
De asemenea, împreună cu Fundația United Way România, Metropolitan Life a donat în aceste spitale peste 40.000 de mănuși de protecție și 80 combinezoane medicale.

„Metropolitan Life este un partener de încredere al Fundației United Way România și dorim să le mulțumim pentru că ne sunt alături. În această perioadă de criză fără precedent, împreună putem ajuta - mai ales în prima linie, unde nevoia de sprijin este, în continuare, foarte mare”,
spune Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.
 
***
Despre United Way România
United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. Acționăm ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din comunitate - ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari - să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 12.000 de persoane în dificultate, cu susținerea a peste 3.000 de donatori individuali, 36 de donatori majori, 70 de companii şi peste 1.000 de voluntari. 
 
Despre Metropolitan Life
Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume, și sucursala a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c.. Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienți, MetLife are operațiuni deschise în aproape 50 de țări și deţine poziţii de conducere în pieţe din Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are peste 21 ani de activitate pe piața de asigurări de viață. 
2,5 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.