Grupul Rompetrol, prin platforma sa de responsabilitate sociala – “Impreuna pentru Fiecare”, a sprijinit cu peste 15.000 USD reabilitarea si dotarea dispensarului din localitatea Ciuruleasa (judetul Alba).

“Implicarea Grupului Rompetrol in sustinerea unui astfel de proiect de responsabilitate sociala are la baza credinta in datoria morala a fiecaruia de a investi pe termen lung in dezvoltarea unor resurse care sa asigure evolutia societatii din care face parte. Prin finalizarea acestuia, consideram ca obiectivul platformei Impreuna Pentru Fiecare, de sprijinire, incurajare si consolidare a comunitatii locale in identificarea si rezolvarea unei situatii cu impact benefic pentru toti membrii sai, a fost atins si ca poate deveni cu succes un exemplu pentru alte localitati sau cazuri similare”declara Oana Nastase,  Director de Comunicare si Afaceri Corporative al Grupului Rompetrol.



Modernizarea dispensarului din localitatea Ciuruleasa  este al doilea proiect sprijinit si finalizat in luna aprilie de Grupul Rompetrol in judetul Alba, dupa ecologizarea cartierului Cosbuc din orasul Cugir (proiect propus de Asociatia de Dezvoltare Comunitara a Romilor Cugir).



Construit in 1951, dispensarul medical din Ciuruleasa are o suprafata de 128 mp si nu a beneficiat anterior de lucrari complete de reabilitare. Proiectul s-a desfasurat in perioada 20 noiembrie 2009 – 20 aprilie 2010 si a vizat modernizarea cladirii (izolarea termica, montarea de usi si geamuri termopan, inlocuirea dusumelelor, ranforsarea peretilor si a tavanului, amenajarea camerelor cu gresie si faianta, vopsirea peretilor) si racordarea dispensarului la noua retea de apa a localitatii.



„Reabilitarea cabinetului medical este un beneficiu important pentru comunitatea noastra. Cu sprijinul Rompetrol si al voluntarilor, am schimbat complet aspectul dispensarului medical din Ciuruleasa: conditiile de tratament sunt mult mai bune, confortul termic a crescut, oamenii sunt multumiti”,
a declarat Dr. Cristian Mera, coordonatorul proiectului.

Lucrarile de reabilitare au fost realizate cu ajutorul voluntarilor din localitate si al membrilor Asociatiei EcoAbrud care s-au implicat in promovarea proiectului si in sustinerea unor seminarii in domeniul sanatatii.

Despre „Impreuna pentru fiecare”:
Grupul Rompetrol continua si in 2010 programul national de finantare „Impreuna pentru fiecare”. Prin intermediul site-ului www.impreunapentrufiecare.ro, se pot depune proiecte in domeniile mediu si/sau sanatate pâna pe 28 mai 2010.

In cadrul programului din 2009, parte a platformei de responsabilitate sociala „Energia vine din suflet”, au fost inscrise 89 proiecte (55 in domeniul sanatatii si 34 in domeniul mediului) si au fost selectate pentru finantare 16 proiecte (8 din domeniul sanatate si 8 din sfera protectiei mediului) in judetele Alba, Arges, Bucuresti, Cluj, Dolj, Hunedoara, Maramures, Vâlcea, Satu Mare si Suceava. Proiectele din domeniul sanatate au propus renovarea si dotarea unor dispensare medicale din mediul rural si urban, iar cele din domeniul protectiei mediului au vizat ecologizarea unor zone poluate.

Detalii despre stadiul implementarii proiectelor câstigatoare in 2009, dar si despre  programul din acest an pot fi gasite la adresa de web: www.impreunapentrufiecare.ro .

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol

Contact: Costinela Dragan                                             
Tel.: 021/307.74.17