Pentru a sărbători 147 de ani de activitate umanitară, Crucea Roșie Română a organizat, ieri, o recepție la Palatul Elisabeta din Capitală.

Evenimentul a reprezentat o ocazie specială de a evidenția munca și devotamentul voluntarilor Crucii Roșii Române, care au dedicat timp și efort sprijinirii comunităților vulnerabile de-a lungul anilor.

La festivitatea au participat dna. Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, patronul Crucii Roșii Române și dl. Ioan Silviu Lefter, director general. Invitati de onoare au fost  Alteța Sa Regală Principesa Sofia, ambasadori acreditați la București, parteneri, voluntari, donatori și angajați ai Crucii Roșii Române.

„În fiecare zi, Crucea Roșie Română și-a îndreptat atenția către cei care au fost în pragul disperării, cei care au suferit pierderi, cei afectați de calamități și cei care au avut nevoie de o rază de lumină în întunericul lor. Zeci de generații de voluntari și-au oferit tot ceea ce aveau mai bun - energia, priceperea, voința și ideile lor creative - pentru a realiza misiunea noastră, indiferent de circumstanțele în care ne-am aflat. Și astăzi, întru onoarea și memoria lor, ne dorim să fim mai buni, mai puternici și să facem mai mult. Pentru că suntem convinși că putem face diferența și că lumea are nevoie de noi.’’, a declarat Camelia Șucu, Președintele Crucii Roșii Române în mesajul de deschide al festivității. 

Tot cu acest prilej, dna. Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române, a înmânat un simbol al recunoștinței celor care și-au oferit sprijinul în cadrul campaniei "Umanitatea nu are granițe" și în toate acțiunile de bine desfășurate sub egida Crucii Roșii Române. 

Cele 50 de companii premiate sunt:  EMAG, CONSILIUL JUDETEAN HUNEDOARA, DELGAZ GRID, E.ON ENERGIE ROMANIA, DR MAX ROMANIA, BANCA COMERCIALA ROMANA, SAINT-GOBAIN  ROMANIA, COLGATE-PALMOLIVE ROMANIA, UIPATH FOUNDATION, NN ROMANIA, BERGENBIER SA, SYNEVO ROMANIA, TORNATOR SRL, YARDI ROMANIA, HOLCIM ROMANIA, INTERSTAR CHIM SA, L OREAL ROMANIA SRL, COCA-COLA HBC, EVERSEEN LIMITED SRL, CONEX DISTRIBUTION SA, DANONE PDPA SRL,  PFILIPS ROMANIA, URSUS BREWERIES, JOHNSON  &  JOHNSON  ROMANIA, TRIGO ROMANIA S.A, PROFI ROM FOOD, S.N NUCLEARELECTRICA S.A, ACTALIS NUTRITION SANTE , MAJOREL ROMANIA, CONNECT ALL COMMUNICATIONS S.R.L , ACCENTURE, COLOSSEUM MALL, SAGA FESTIVAL, BETANO ROMANIA, AMEROPA GRAINS,  SC INTERBRANDS MARKETING&DISTRIBUTION SRL , SC VERSSA VERSATILE CONSULTANTS SRL, FONDATION CARREFOUR, LC WAIKIKI, MERCEDEZ-BENZ ROMANIA, AIC TRUCKS,  PERFECT CARE DISTRIBUTION, REVOLUT,  FUNDATIA GROUPE RENAULT ROMANIA, CTP ROMANIA, PRO TV, AUTOMOBILE DACIA, TUBORG ROMANIA, OTP BANK ROMANIA, INTERNATIONAL FEDERATION OF RED CROSS AND RED CRESCENT SOCIETIES, INTERNATIONAL COMMITTEE OF THE RED CROSS, AMERICAN RED CROSS, TURKISH RED CRESCENT, ITALIAN RED CROSS, SWEDISH RED CROSS, NORWEGIAN RED CROSS, FRENCH RED CROSS                                                                       

Președintele Crucii Roșii Române, dna Camelia Șucu a reafimat angajamentul organizației de a continua să ofere asistență umanitară și de a fi un sprijin constant pentru cei aflați în nevoie, în conformitate cu principiile și valorile sale fundamentale: „Implicarea și dedicarea noastră nu se opresc aici. Vom continua să credem în puterea binelui și să fim alături de oameni, să-i ajutăm cu toate resursele de care dispunem oriunde, oricând, pentru că angajamentul nostru nu se clatină niciodată, iar compasiunea noastră nu are limite”.

 

***

 

Despre Crucea Roșie Română

Fondată în anul 1876, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost prezentă zi de zi, timp de 147 de ani, alături de oameni, în momente de criză - pe timp de război sau dezastre naturale în epidemii și în pandemie, în perioade de mari lipsuri, oferind ajutor cu imparțialitate și alinând suferința umană în orice context.

Istoria recentă ne-a pus în fața unor crize umanitare care au necesitat o mobilizare extraordinară de forțe: pandemie, conflict armat, primirea și sprijinirea refugiaților ucraineni, cutremurele din Turcia-Siria. Însă aceste provocări au devenit pentru Crucea Roșie Română lecții de viață și de umanitate, care au transformat incertitudinea și teama în încredere că puterea binelui și a solidarității sunt cu adevărat de neînvins.

Astfel, în ultimul, an am oferit alinare și ajutor unui număr de peste două milioane și jumătate de oameni contribuind la schimbare în interiorul comunităților, în concordanță cu nevoile, aspirațiile și contextele locale. Programe precum Banca de Alimente, Centrele EGAL, Caravana de Sănătate sau Cluburile de Sănătate din școli au un impact major asupra vieții celor care se confruntă cu dificultăți sociale și economice. Aceste inițiative nu satisfac doar nevoile imediate, cum ar fi accesul la alimente și asistență medicală, ci promovează autonomia și sustenabilitatea, ajutând oamenii să se ridice deasupra dificultăților și să își construiască un viitor mai bun.

Tot în cursul anului trecut, voluntarii și personalul Crucii Roșii Române au sprijinit peste 600 000 de persoane afectate de conflictul armat din Ucraina. Au asigurat intervenția imediată în punctele de frontieră, aeroporturi și gări din România oferind produse de strictă necesitate, suport psihologic, servicii de prim ajutor și de restabilire a legăturilor de familie. Intervenția de urgență a fost urmată de implementarea de programe pe termen lung adresate celor care au ales să rămână pe teritoriul țării noastre. Aceste programe asigură în continuare servicii de sănătate și de integrare pentru copii și adulți, suport psihosocial, alimente de bază, produse de igienă. În plus, Crucea Roșie Română și-a îndreptat ajutorul și către cetățenii ucraineni rămași în țara lor. Până la această dată a organizat și realizat peste 450 de transporturi umanitare în Ucraina cu materiale de primă necesitate.