•    SAGO Finance, alături de High Edu și alți voluntari, specialiști din domeniul financiar, desfășoară în cadrul campaniei internaționale Global Money Week un proiect de educație financiară online adresat liceenilor din 6 licee din România, dar și tinerilor din întreaga țară.

•    Timp de o săptămână, elevii vor urmări conținut video interactiv, pe teme precum bugetarea, economisirea sau investiții și se vor putea conecta online în cadrul unor discuții live cu experți financiari sau consultanți, pentru a dezbate subiecte de interes, legate de bani.

•    Toate materialele vor fi publice pe website-ul SAGO FINANCE, iar oricine poate accesa sesiunile live desfășurate zilnic, între orele 19:00-20:00 pe pagina de Facebook  si Instagram (Global Money Week Romania).

•    Global Money Week (GMW) este o campanie anuală de conștientizare financiară construită pentru a inspira copiii și tinerii să învețe despre chestiuni legate de bani, mijloace de trai și antreprenoriat.

Sago Finance se alătură mișcării internaționale Global Money Week și desfășoară timp de o săptămână, în intervalul 22-26 martie, un program interactiv de educație financiară pentru liceenii din România, axat pe două subiecte centrale: construirea rezilienței financiare și dobândirea mentalității de investitor. Programul este implementat cu sprijinul celor 6 licee partenere din țară și se adresează elevilor din clasele a X-a și a XI-a, dar și tuturor tinerilor care vor putea urmări gratuit conținutul educațional online.

Campania educațională a fost realizată de specialiști în domeniul financiari și este compusă din cursuri online video, sesiuni live de discuții, întrebări și dezbateri pe teme financiare și un proiect practic pentru elevii participanți. Cursurile video vor fi distribuite în fiecare dimineață elevilor liceelor partenere de către profesorii implicați în program, urmând ca a doua zi să fie disponibile pentru publicul general pe pagina Sago Finance. Temele adresate sunt:

•    Bugetarea- susținut de Adnana Popa, Financial Advisor & Antreprenor 
•    Economisirea – susținut de Mihai Constantinescu, Investitor si pasionat de educație financiara
•    Investiții - susținut de Daniel Tănase, Antreprenor
•    Speculația - susținut de Andrei Polgar, Economist & Autor

De asemenea, temele vor fi dezbătute în fiecare zi în cadrul unei sesiuni live online, la care vor participa trainerii și alți experți educaționali și vor răspunde întrebărilor venite din partea tinerilor. Sesiunile se adresează tuturor tinerilor care își doresc să afle mai multe despre bani și vor avea loc între orele 19:00 și 20:00, pe paginile de Facebook și Instagram ale proiectului.

La final, elevii liceelor participante vor desfășura un exercițiu practic în care își vor construi bugetul pentru primul an de facultate petrecut într-un alt oraș decât cel natal. Elevii vor aplica noțiunile învățate în decursul săptămânii și vor învăța care sunt elementele pe care trebuie să le aibă în vedere în realizarea unui buget, vor investiga costurile de locuit din orașele selectate și se vor conecta cu studenți din orașele respective pentru a valida datele lor. În acest exercițiu vor fi implicați și părinții copiilor, care îi vor ajuta în proces.
 
“Global Money Week este o mișcare globală esențială pentru fiecare copil, tânăr sau adult care nu vizează doar educația financiară, ci bunăstarea noastră, nivelul de trai și modul în care vorbim și ne raportăm la bani. În România există o nevoie extrem de mare de a vorbi mai des despre bani, cu atât mai mult după anul 2020, când România a înregistrat cel mai mare stres financiar din ultimii 10 ani. Ne bucurăm să facem parte din această mișcare, în calitate de organizație lider, și ne dorim ca subiectele adresate să ajungă în cât mai multe familii și să fie dezbătute la cinele în familie sau între prieteni.”, a declarat Adnana Popa, Fondator Sago Finance

Întregul conținut a fost realizat cu sprijinul partenerilor din program –Adnana Popa (Sago Finance), Sorina Enachiuc (High Edu), Laurențiu Pop, Mihai Constantinescu (blog Educat si Bogat), Daniel Tănase (Finanțe FM), Andrei Polgar (One Minute Economics), Bodo Codreanu (The Freepreneur).

Toate cursurile video vor fi încărcate pe website și vor putea fi urmărite de cei interesați.

Proiectul este implementat cu sprijinul celor 6 licee partenere:

1.    Colegiul Național Gheorghe Lazar București
2.    Colegiul Național Ion Luca Caragiale București
3.    Liceul Teoretic Traian București
4.    International Maarif Schools of Bucharest
5.    Colegiul Tehnic Ana Aslan Cluj Napoca
6.    Colegiul National Pedagogic Spiru Haret Focșani


***
Despre Sago Finance


Sago Finance este o companie de consultanță financiară care dezvoltă programe de Financial Wellbeing pentru companii și indivizi. Sago se implică activ în programe de educație financiară și antreprenorială pentru tineri, fiind lead organization în campania Global Money Week din 2019. Începând cu 2021 Sago oferă servicii online de planificare financiară personală.

Despre Global Money Week

Global Money Week (GMW) este o campanie anuală de conștientizare financiară construită pentru a inspira copiii și tinerii să învețe despre chestiuni legate de bani, mijloace de trai și antreprenoriat. Inițiat de CYFI în 2012, este acum organizat de Rețeaua internațională OECD privind educația financiară (OECD / INFE). Campania a ajuns la peste 40 de milioane de tineri, în peste 175 de țări.