Olimpiada Liceelor McDonald’s 2019 - 2020, competiția sportivă cu cele mai valoroase premii, dedicată exclusiv elevilor de liceu, a ajuns în al nouălea an, în fazele finale. Susținătorii echipelor și pasionații de sport sunt așteptați, începând cu 29 ianuarie, să îi susțină pe liceeni. 
 
Olimpiada Liceelor este un eveniment sportiv adresat fetelor și băieților pasionați de fotbal, baschet, volei, handbal și tenis de masă. Competiția reunește peste 5.600 de liceeni iubitori ai sportului, din 88 de licee din țară. Premiile cu care aceștia sunt răsplătiți pentru efortul depus în cadrul Olimpiadei valorează peste 70.000 lei și sunt cele mai mari dintr-o competiție sportivă adresată  tinerilor. Cea de-a noua  ediție a Olimpiadei Liceelor a început în octombrie 2019 și se încheie în aprilie 2020. 
 
Etapa finală a competiției debutează cu proba de handbal, la Clubul Sportiv Școlar 6, vineri, 31 ianuarie, ora 8:00.  Așadar, în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, cele mai bune licee vor juca pentru marele titlu de campion în cadrul Olimpiadei. Accesul la toate meciurile este gratuit tuturor doritorilor. În fazele finale din acest an s-au calificat 48 de echipe de fete și băieți, precum și 36 de sportivi individuali la proba de tenis de masă. 
 
Prin Olimpiada Liceelor, McDonald’s le oferă liceenilor un cadru organizat pentru desfășurarea activităților sportive și  îi încurajează să fie încrezători în propriile forțe și să conștientizeze importanța sportului în viața lor. Astfel, McDonald’s le oferă oportunitatea de a se afirma într-o competiție majoră, alături de colegi talentați și motivați. Olimpiada Liceelor McDonald's este cea mai mare competiție sportivă adresată liceelor din România, cu cele mai numeroase echipe, cele mai multe probe sportive și cele mai valoroase premii oferite.
 
Olimpiada Liceelor 2019 este posibilă cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării, Inspectoratului Școlar al Municipiului București, partenerii media Eurosport, Radio România Actualități, Radio România București, Caldo Security și SEG (Sport Evolution Group).
 
***
Despre McDonald’s în România
Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta. Premier Capital plc operează 155 de restaurante în locații importante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé. În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 84 de restaurante în 26 de orașe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 5.500 de angajați și primește zilnic peste 230.000 de clienți. În 2018 a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al cincilea an consecutiv, conform AON România.

l www.mcdonalds.ro l www.facebook.com/McDonalds.ro l