OMV Petrom sprijină Asociația Blondie cu suma de 1,5 milioane euro pentru a facilita transportul pacienților, în special copii, ale căror afecțiuni nu pot fi tratate în România.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „În aceste vremuri complicate, în care sistemele de sănătate sunt sub presiunea unor provocări multiple, astfel de inițiative sunt esențiale pentru salvarea de vieți. La OMV Petrom, credem că sprijinirea acestor eforturi este o parte esențială a rolului nostru în România”.

Proiectul asociației Blondie, „Minute de zbor, pentru ore de viată”, va asigura transportul pentru circa 300 de pacienți vulnerabili, care depind de tratament medical specific și de care nu pot beneficia în România. Împreuna cu maternități din România, asociația va identifica, în timp util, pacienți copii cu afecțiuni grave, precum si maternități care ii pot trata in regim de urgență. În plus, cel puțin 20 de medici vor beneficia de training pentru îngrijirea pe perioada zborului a copiilor aflați în condiție critică.

Adelina Toncean, Asociația Blondie: “În martie 2020, când am organizat primul zbor medical de urgență, am promis că nu vom lăsa pe nimeni în urmă și că vom fi capabili să zburăm ori de câte ori ni se va cere ajutorul. Deși a fost extrem de greu să ne ținem această promisiune, am reușit de atunci să spunem "da" de fiecare dată. Suntem cu atât mai recunoscători azi, când, datorită ajutorului imens pe care îl primim de la OMV Petrom, promisiunea noastră dragă nu mai este doar a noastră.”

***

Despre Asociatia Blondie
Asociația Blondie – Împarte pentru altă parte s-a înființat în anul 2019 pentru ca toți copiii, indiferent de situația materială sau socială, să beneficieze de tratamentul medical potrivit pentru o dezvoltare maximă din punct de vedere fizic, intelectual și emoțional.

Asociația susține copiii grav bolnavi și singuri – abandonați, părăsiți în spitale, copii cu familii complicate, copii cu mame minore.

De la începutul crizei determinate de pandemia COVID-19, odată cu restricționarea zborurilor de linie, Asociația Blondie și-a asumat organizarea transporturilor medicale pentru toți pacienții care aveau nevoie sa ajungă la clinici în afara țării pentru ca tratamentul pentru afecțiunea de care sufereau nu putea fi acordat în țară.

Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârșitul lunii septembrie 2021, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 7%, iar 21,4% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de aproximativ 32 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 - 2020.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 - 2020, compania a alocat aproximativ 72 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.