Orange continuă dezvoltarea programelor dedicate educației digitale și lansează cea de-a treia ediţie a atelierelor de iniţiere în programare pentru copii, Fast SuperCoders. Acestea sunt găzduite de Orange smart shops și fac parte din platforma Tech a Break, adresată tuturor celor care doresc să intre în contact cu noile tehnologii şi sunt interesați să-și dezvolte competențele digitale.
 
Atelierele de programare Fast SuperCoders sunt concepute pentru a-i ajuta pe elevii claselor IV-VII să descopere bazele programării prin joacă. Cu ajutorul trainerilor Simplon România, copiii dezvoltă jocuri sau povești interactive sub umbrela conceptului „eficiență în utilizarea resurselor”. Folosind blocuri de cod, algoritmi, bucle, copiii îl vor programa pe roboţelul Cody astfel încât să rezolve labirinturi. În plus, micii cursanți primesc recomandări de alte platforme online și beneficii ale universului online pentru a-și continua explorarea mai departe, acasă. 
 
Anul acesta, atelierele au loc între 23 septembrie și 9 octombrie, în 12 orașe din țară, cu două sesiuni în fiecare Orange smart shop, în intervalele 10.00-12.00 și 15.00-17.00. Participarea la atelierele Fast SuperCoders este gratuită, în limita locurilor disponibile. 
 
Părinții îi pot înscrie pe cei mici începând de astăzi, termenul limită pentru fiecare oraș fiind stabilit cu două zile înainte de data de desfășurare a fiecărui atelier. Înscrierile se pot face prin completarea  formularului disponibil online www.orange.ro/techabreak/fast-supercoders
 
Calendarul atelierelor Fast SuperCoders este următorul:
# Iași, 23 septembrie, Orange smart shop din Str. Anastasie Panu, nr. 52
# Cluj, 23 septembrie, Orange smart shop din Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 23-25
# Bacău, 25 septembrie, Orange smart shop din Str. Nicolae Bălcescu, nr. 1 A-B
# Satu Mare, 25 septembrie, Orange smart shop din Piața Libertății, nr.15
# Arad, 27 septembrie, Orange smart shop din Bulevardul Revoluției, nr. 49-53
# Craiova, 30 septembrie, Orange smart shop din Calea București bl. M8
# Sibiu, 2 octombrie, Orange smart shop din str. Nicolae Bălcescu, nr. 41
# Galați, 2 octombrie, Orange smart shop din Strada Brailei, nr. 13 4A
# Râmnicu Vâlcea, 4 octombrie, Orange smart shop din Str. Stirbey Vodă nr. 7
# Constanța, 4 octombrie, Orange smart shop din Blvd. Al. Lăpușneanu, nr. 116 C, Mall City Park
# București, 7 octombrie, Orange smart shop din Blvd. Lascăr Catargiu, nr. 47-53
# București, 8 octombrie, Orange smart shop din Calea Moșilor, nr. 292, bl.38
# Brașov, 9 octombrie, Orange smart shop din Strada Republicii, nr. 19 
 
Peste 550 de copii au participat la primele două ediții ale atelierelor Fast SuperCoders. O parte din absolvenții atelierelor au participat în 2017 și în 2018 la Concursul național SuperCoders, câștigând locuri în Academia online SuperCoders, unde și-au aprofundat cunoştinţele de programare şi au fost recompensati cu premii. Participanții de anul acesta vor avea aceeași oportunitate, înscrierile în concurs urmând să fie deschise în luna noiembrie. 

Despre Tech a Break
Tech a Break este o platformă de evenimente găzduită de locaţiile Orange smart shop. Timp de câteva săptămâni, magazinul nostru se transformă într-un hub de comunicare, un rezervor de inspirație, unde oricine poate intra în contact cu tehnologiile de ultimă generație.