În data de 21 februarie a fost lansată ediția a 2-a a programului PEPCOlandia, un program intern de responsabilitate socială al PEPCO România, implementat local de către Organizația Umanitară CONCORDIA.

PEPCOLANDIA este un program dedicat activităților organizate pentru copii, susținut prin determinarea și implicarea angajaților PEPCO!
Angajații PEPCO pot propune idei de proiecte în numele unei organizații nonguvernamentale pentru organizarea de acțiuni locale, desfășurate în sprijinul copiilor și tinerilor cu vârste până la 18 ani, proveniți din medii sociale diverse, în special copii și tineri aflați într-o situație de vulnerabilitate socială.

Pentru că ne dorim să avem cât mai multe proiecte am prelungit termenul de depunere a proiectelor. Astfel, ideile de proiecte pot fi depuse până în data de 7 aprilie 2022. Proiecte selectate pot beneficia de 7.500 lei finanțare nerambursabilă și pot fi depuse doar online de către angajații PEPCO.

Proiectele selectate vor fi implementate în perioada 02 mai - 18 septembrie 2022 de ONG-urile propuse de angajații PEPCO.
Mai multe informații despre acest program sunt disponibile aici. Detalii pot fi cerute și de ONG-uri pe e-mail la adresa lorand.butyka@concordia.org.ro.

 
***
Despre PEPCO România
PEPCO este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-și îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează 2500 de magazine în Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Lituania, Letonia, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ungaria, Austria si Spania. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est.

În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului liber. Există în derulare zeci de programe CSR la locul de muncă în fiecare țară în care PEPCO este prezent. În toate aceste țări cooperăm cu organizații neguvernamentale care ajută copiii din familiile sau comunitățile defavorizate. Aceste organizații se concentrează pe dezvoltarea personală și emoțională a copiilor, pe consolidarea abilităților și competențelor acestora și pe sprijinirea accesului la educație. De asemenea, întreprind activități care vizează creșterea interesului lor pentru artă, cultură și sport. 

Despre Organizația Umanitară CONCORDIA
CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova) și Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an.