Peste 1.000 de copii, între 8-16 ani, din zone rurale și urbane mici din întreaga țară vor învăța, gratuit, programare în cadrul celei de-a patra ediții a programului “Code Hero”. Programul include două sesiuni de cursuri de programare în Scratch și Python, structurate pe nouă niveluri de complexitate, o serie de masterclass-uri online și câte un hackathon la finalul fiecărei sesiuni.

“Code Hero” este un program de educație digitală dezvoltat de organizația Cartea Daliei și sprijinit pentru al treilea an la rând de Societe Generale Global Solution Centre, în care copiii din mediul rural și orașele mici se pot înscrie pentru a dobândi abilități necesare unui viitor digital plin de incertitudine.

Primele cursuri au început în perioada 1-7 noiembrie și se desfășoară pe parcursul a 10 săptămâni în care participanții vor avea câte o sesiune online de 1.5h prin videoconferință. Fiecare grupă de copii va avea alocat un mentor specialist în domeniul IT care îi va îndruma pas cu pas.

În ultima etapă din cele două sesiuni, în cadrul hackathon-ului, copiii vor crea un proiect final, individual sau de grup, bazat pe noțiunile dobândite în cadrul sesiunilor anterioare și în concordanță cu o temă dată. În edițiile anterioare, plini de creativitate, copiii au creat proiecte legate de viitorul educației, conștientizarea pandemiei și alte teme bazate pe ODD-uri (obiectivele de dezvoltare durabilă).

Cursurile structurate pe niveluri de complexitate, acoperă o gamă largă de cunoștințe în care participanții pot porni de la un nivel începător, ajungând la un nivel avansat prin participarea recursivă la acest program. Copiii au oportunitatea de a aprofunda concepte de programare, de la noțiuni introductive prin utilizarea limbajului vizual Scratch până la noțiuni complexe în Python - unul dintre cele mai populare limbaje de programare.

Pe lângă oportunitatea de a învăța gratuit programare, copiii vor putea participa la o serie de masterclass-uri care vor aborda o varietate de subiecte utile atât la nivel personal, cât și profesional, teme precum: realizarea unei prezentări, educație financiară, securitatea datelor în mediul digital etc.

***

Următoarea sesiune de cursuri gratuite va începe în primăvară și se va desfășura în februarie - aprilie 2023. Formularele de înscriere pentru a doua sesiune de cursuri gratuite sau mai multe detalii despre ediția curentă pot fi găsite în link-urile de mai jos:
➡ Înscriere copil
➡ Devino mentor
➡ Website | Facebook | LinkedIn

Despre programul “Code Hero”


Programul “Code Hero” a fost lansat în 2020 de către organizația Cartea Daliei. Din 2020, Societe Generale Global Solution Centre a susținut această inițiativă, ceea ce a făcut posibil realizarea a patru ediții ale programului. Peste 3500 de copii participanţi și-au dezvoltat, atât abilitățile digitale, cât și cele personale, fiind mentorați de o comunitate de peste 500 de voluntari, angajați IT sau studenți în acest domeniu în cadrul a cinci sesiuni de cursuri, din 2020 până în prezent.

“Noi, cei care schimbăm lumea prin tehnologia pe care o construim, suntem responsabili să ne asigurăm că niciun copil nu va fi lăsat în afara lumii digitale pe care o creăm”, transmite Oana Ciherean, fondator Cartea Daliei.

Programul “Code Hero”, realizat împreună cu partenerii noștri de la Societe Generale Global Solution Centre a fost remarcat pentru impactul social pe termen lung pe care îl generează prin diferite distincții, precum: Societe Generale Global Solution Centre România a primit recunoașterea ca “Business Leader in CSR” în cadrul ABSL Awards Gala timp de doi ani consecutiv, iar cel de-al doilea premiu “CSR initiative of the Year” în cadrul Galei de Premiere organizate de Romanian Outsourcing and Share Services în 2021.

Despre Cartea Daliei

Cartea Daliei este o organizație non-profit care promovează educația prin tehnologie. Misiunea asociației este să asigure tuturor copiilor siguranța muncii încă de la vârsta de 9 ani. Prin programele pe care le implementează, organizația oferă copiilor din România acces la educație de calitate prin șanse egale, indiferent de gen, de mediul în care trăiesc, sau dizabilitate, pentru ca aceștia să își dezvolte competențele necesare pentru locurile de muncă din viitor, să prospere și să producă un impact în societate.

Asociația Cartea Daliei derulează programe educative din 2015 și a fost premiată pentru inițiativele sale cu mai multe premii, cele mai semnificative fiind „Best digital skills in education” acordat de Comisia Europeană în 2018 și „Best social impact startup regional finalist” la Central European Startup Awards în 2020.

Despre Societe Generale Global Solution Centre

Societe Generale Global Solution Centre a fost fondată în România, în anul 2011, ca un centru de servicii pentru Grupul Societe Generale. Compania oferă o gamă largă de servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe și contabilitate, resurse umane, IT, Know Your Customer sau compliance.

Societe Generale Global Solution Centre în România înseamnă performanță, inovație și cei mai buni profesioniști. Având o echipă de peste 2.100 de experți și specialiști, compania deservește 35 de țări pentru toate liniile de business majore ale Societe Generale.