In noiembrie 2013, Arval Romania si fundatia HHC Romania au semnat un acord de parteneriat CSR prin care compania va contribui la infiintarea unui Centru de Zi in judetul Maramures, pentru cca. 100 de copiii, dar va ajuta si la eliminarea pericolului separarii copiilor de parintii lor in cateva zeci de familii dezavantajate din 3 judete ale tarii. In plus, compania va sprijini si programul de insertie socio-profesionala a tinerilor care parasesc sistemul de protectie al statului si care au nevoie de sustinere in educatie, dezvoltare personala si formare profesionala pentru a putea duce o viata autonoma.

Pentru cele doua organizatii este prima colaborare in domeniul social si se integreaza in campania „Un Zambet in Plus” desfasurata de Hope and Homes for Children Romania in perioada noiembrie – decembrie 2013. Arval devine astfel unul din principalii sustinatori ai fundatiei si unul din donatorii ei cei mai importanti in Romania. Campania de generare de resurse pentru proiectele din 2014 ale HHC Romania se adreseaza in special companiilor pe care le incurajeaza sa foloseasca facilitatea de directionare gratuita a 20% din impozitul pe profit catre o cauza sociala, respectiv proiectele HHC.

Informatii detaliate despre campanie si partenerii fundatiei pot fi gasite la adresa: http://ajut.hhc.ro 

Dintre proiectele finantate de Arval, cel mai vizibil este cel destinat copiilor ce vor beneficia de Centrul de Zi din Viseu de Sus, un obiectiv pe care fundatia HHC il doreste finalizat in prima jumatate a anului viitor. Centrul va functiona pentru un numar de cca. 100 de copii proveniti din familii extrem de vulnerabile din comunitate, si va fi axat pe ingrijire, pe suportul educational, social si emotional, dar si pe consilierea parintilor si pe imbunatatirea mediului familial. Cladirea, care trebuie renovata si utilata, este pusa la dispozitie de catre consiliul local Viseu.

„Sustinerea Arval este una extrem de valoroasa, nu doar prin valoarea financiara relevanta, ci mai ales pentru ca ajuta la rezolvarea unor situatii acute pentru aproape 200 de copii si tineri, de multe ori cu nevoi speciale, pe care altfel nu i-am fi putut sustine. Faptul ca parteneriem atat de frumos pe aceste linii de programe inseamna ca fundatia HHC Romania va putea continua sa aiba un impact social coerent si major in vietile a zeci de familii dezavantajate”, spune Emil Olteanu, director dezvoltare HHC.

“Actiunile de CSR sunt parte integranta a business-ului Arval de foarte multa vreme si ne mandrim cu acest lucru. Ne face o deosebita placere sa sustinem proiectele HHC pentru ca avem certitudinea ca fondurile vor ajuta foarte multi copii in dificultate.” Christian BUSCH – Director General Arval 

Proiectele sustinute prin acest parteneriat se vor implementa in 3 judete din Romania si vor fi finalizate in a doua jumatate a lui 2014.
 
***
Despre Arval
Fondata in 1989 si detinuta in totalitate de catre BNP Paribas, compania Arval este specializata in leasing operational cu servicii incluse. Arval ofera clientilor sai profesionisti, companii mici si corporatii internationale – solutii customizate care optimizeaza mobilitatea angajatilor lor si externalizeaza riscurile asociate managementului parcurilor auto.

Expertiza si calitatea serviciilor, care sunt de altfel fundamentul promisiunii Arval catre clienti, sunt livrate in 25 de tari prin intermediul a peste 4000 de angajati Arval, si in alte 14 tari prin intermediul unei retele de parteneri.
Cu 700.000 de vehicule in regim de leasing operational la sfarsitul anului 2012, Arval este parte a BNP Paribas Group, liderul european al serviciilor bancare si unul dintre cele mai solide grupuri bancare la nivel international, si face parte integranta din Retail Banking.
Pentru alte informatii despre companie, va rugam sa vizitati site-ul www.arval.ro
 
Fundatia Hope and Homes for Children Romania (HHC) activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC, copiii trec de la ingrijirea in institutii mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile HHC si a partenerilor sai, aproape 5.000 de copii au fost scosi din institutii; 12.345 de copii salvati de la abandon; 446 de tineri sprijiniti pentru o viata independenta, 890 de copii primiti in regim de urgenta si peste 5.500 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de HHC Romania. HHC activeaza de asemenea in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor unde riscul de separare a copiilor de familiile lor este ridicat. Obiectivul HHC este ca pana in 2020 sa fie eliminata institutionalizarea de tip vechi din Romania. 
Mai multe informatii despre proiect sunt disponibile pe site-ul Fundatiei Hopes and Homes for Children Romania – www.hhc.ro. 
 
Contact media HHC: 
Alina Cruceru, alina@hhc.ro; Tel: 021 – 367 28 68
Contact media Arval:
Stefania Oprea, Stefania.OPREA@arval.ro; Tel: 021 – 206 03 09