64 de organizatii inscrise pe Bursa Binelui au reusit sa stranga in patru luni 61,675 de Euro de la 5030 de donatori. Suma au fost stransa in cadrul Campionatului de bine, o competitie de strangere de fonduri adresata  in special organizatiilor mici si mijlocii de pe platforma de donatii online Bursa Binelui.  Asociatia Hercules, Centrul de Dezvoltare Locala Speranta si Asociatia Prietenia s-au clasat pe primele  trei locuri. Astfel, au obtinut din partea BCR dublarea sumelor stranse, in limita a 5000 de Euro. 

Campionatul de bine s-a desfasurat intre lunile iunie si octombrie si a fost structurat sub forma unei competitii sportive, cu mai multe etape in care organizatiile s-au calificat in functie de sumele pe care le-au strans si de numarul de donatori convinsi. Astfel, din cele 64 de organizatii inscrise initial in competitie, 34 s-au calificat in Sferturi, 33 s-au calificat in Semifinala si 25 in Finala.

“Rezultatele Campionatului de bine sunt peste asteptari si ne arata ca donatiile online, desi la inceput in Romania, reprezinta un potential major pentru ONG-urile mici si mijlocii care au inteles ca trebuie sa gaseasca surse alternative de finantare. Prin Bursa Binelui, noi venim in sprijinul acestor organizatii care fac proiecte cu impact in comunitatea lor, oferindu-le un instrument gratuit de strangere de fonduri simplu, sigur si transparent”
a spus Nicoleta Deliu, reprezentant Bursa Binelui. 

Petruta Stanescu, Directorul Executiv al Asociatiei Hercules, care s-a clasat pe locul I cu 6,700 Euro si 872 de donatori, povesteste cum a reusit sa obtina acest rezultat: „Am privit aceasta campanie nu ca pe o una de strangere de fonduri, ci ca pe o campanie de strangere de prieteni. Ultimele zile au fost cele mai provocatoare: am fost pe locul II, dar cu doua zile inainte de final am picat pe locul al III-lea, la mica diferenta de locul IV.  A trebuit sa ne gandim la o alta metoda: am trimis emailuri tuturor celor care ne donasera,  in care ii invitam sa ne fie ambasadori pentru o zi si sa incerce sa atraga alti prieteni care sa ne sustina. Si oamenii ne-au ajutat, poate si pentru ca dupa fiecare donatie, mica sau mare,  au primit din partea copiilor multumirile pe care le meritau.” 

Sumele donate au fost de la 5 lei pana la 1000 de lei, donatia medie fiind de 52.29 lei. Cele mai multe donatii au fost de 5, 10 sau 15 lei (53% din totalul de 5358 de donatii facute pe platforma).
 
Despre Bursa Binelui 
Bursa Binelui este o platforma dezvoltata de BCR in parteneriat cu EuPlatesc, care isi propune sa aduca impreuna organizatiile care au nevoie de sprijin pentru a-si desfasura proiectele si oamenii care vor sa investeasca in faptele bune din comunitatea lor.
Pe http://www.bursabinelui.ro organizatiile non-guvernamentale isi pot crea pagini de profil in care sa isi prezinte activitatea, iar persoanele fizice pot alege sa devina voluntari pentru organizatie sau sa doneze bani pentru sustinerea diferitelor proiecte. 
Bursa Binelui este singura platforma online care permite donatiile fara comisioane, incurajand astfel donatorii care vor sa participe cu sume mici (5, 10 lei) la o cauza.