Competitia are ca scop sustinerea fundatiei HOSPICE Casa Sperantei. 
 
SkyTower este o cladire emblematica pentru Romania, oferind o infrastructura unica in tara pentru o astfel de competitie, beneficiind de o structura dubla de scari in sistem foarfeca, fiecare set de scari avand o latime de 1 metri si 80 de centimetri.Pe viitor se doreste includerea cladirii SkyTower intr-un circuit international de anvergura.
 
Echipa SkyTower doreste sa se implice in dezvoltarea si sustinerea proiectelor din comunitatea in care activeaza, iar prin intermediul acestui eveniment s-a reusit imbinarea a doua cauze dragi echipei: promovarea unui stil de viata sanatos si echilibrat, precum si sustinerea activitatii HOSPICE Casa Sperantei care construieste un centru de ingrijire paliativa in Bucuresti, prin intermediul caruia se va asigura tratament ambulatoriu, oferind un numar anual de 8.000 de consultatii, 700 de internari si 11.000 de vizite la domiciliu.
 
In premiera pentru Romania, SkyTower si-a deschis portile pentru a gazdui trei antrenamente oficiale la care au participat 150 de persoane inscrise in competitie. Participantii s-au putut antrena, au facut o recunoasterea traseului si au primit sfaturi de pregatire de la ultramaratonistul Gabriel Solomon.
 
SKYRUN - Traseul celor 680 de trepte
Startul se va da sambata, 7 decembrie, la ora 12, de la parterul SkyTower, iar alergarea se va face pana la etajul 34, la o inaltime de 119 metri, dupa urcarea a 680 trepte. Participantii vor urca cele 34 de etaje o singura data si vor fi cronometrati cu ajutorul unor cipuri electronice, astfel incat fiecare sa afle timpul realizat la finalul cursei.
 
La competitie s-au inscris peste 600 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, printre acestia aflandu-se si angajati corporate care vor avea un clasament separat in competitie. Gazdele evenimentului vor fi indragiti prezentatori, Bogdan Miu, HeartRadio si Claudiu Roman. Invitatul special este campioana olimpica, Andreea Raducan, care va oferii medaliile la finish.
 
Prima editie a SKYRUN este sustinuta de Raiffeisen Property International si Raiffeisen Bank Romania, impreuna cu partenerii competitiei: Vodafone, Tehnogym, Coca Cola, Kaufland, Powerbar, GSK, World Class, Deb Sound, RST Security, Galantom, Colliers, SCA Schoenherr si Asociatii, Farmaceutica Remedia, Vitalis, SRBA Broker, Qwerty Design, Ipsos, Cambridge School.
 
Despre SkyTower
Cladirea SkyTower este impresionanta nu numai prin dimensiuni, ci si prin modul in care a fost ridicata. Finalizata intr-un ritm record de constructie de numai cinci zile pe etaj, cladirea SkyTower a devenit un punct de reper pentru zona de nord a Capitalei. SkyTower ofera spatii de birouri de ultima generatie si o vedere unica asupra Bucurestiului. Cu o inaltime de 137 metri si 37 de etaje, turnul dispune de 41.200 mp de spatiu inchiriabil, din care suprafata medie pe etaj este de 1.200 mp.
 
Despre Raiffeisen Property International GmbH
Raiffeisen Property International (RPI), este principala companie a concernului Raiffeisen Property Holding International (RPHI), Grupul de Real Estate al Raiffeisen Bank International (RBI). RPI se axeaza pe proiecte imobiliare comerciale in Austria si Europa Centrala si de Est si are peste 25 ani de experienta in constructia de sedii comerciale pentru RBI in orase precum Budapesta, Bucuresti, Kiev, Varsovia, Praga, Bratislava, Sofia, Belgrad, Viena. RPHI activeaza ca investitor, dar ofera si servicii imobiliare prin RPI.
 
Despre Smartatletic
Fondat in 2004 de Ioan Stoica, fost ciclist in echipa de aur a Romaniei, si Vlad Stoica, multiplu ironman triathlon finisher, smartatletic a inceput ca o asociatie sportiva. In 2011 a devenit agentie de evenimente sportive, asociatia fiind activa in paralel.
Membrii fondatori au hotarat sa se implice in dezvoltarea sportului de masa prin organizarea de evenimente si educarea oamenilor in spirit sportiv.
                                      
***
 
HOSPICE Casa Sperantei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli incurabile in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti.
 
Ingrijirea paliativa este ingrijirea menita sa amelioreze calitatea vietii pacientilor si familiilor acestora, atunci cand se confrunta cu probleme asociate bolilor amenintatoare de viata, prin prevenirea si inlaturarea suferintei, prin identificarea precoce, evaluarea si tratamentul durerii si al altor probleme de natura fizica, sociala, psiho-emotionala si spirituala. (dupa Definitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2002)
 
HOSPICE asigura gratuit, de 21 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli incurabile si a fost desemnata ca fiind centru de excelenta pentru Europa de Sud Est.
 
Media Contact :
Daniel A. Bujorean, Coordonator National de PR,  daniel.bujorean@hospice.ro, 0733 553 402
Pentru fotografii si clipuri video despre activitatea HOSPICE accesati www.hospice.ro/media