Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), lider global în tehnologie medicală, a anunțat astăzi că a atins cu succes obiectivele stabilite în cadrul programului „Oameni sănătoși, planetă sustenabilă”, desfășurat în perioada 2016 - 2020. Principalele obiective atinse țin de: eliminarea carbonului din toate operațiunile companiei, utilizarea electricității din surse regenerabile în proporție de 100%, peste 70% din venituri obținute din produse și servicii ecologice [1], cu 15% din vânzări ce au ca sursă venituri din economia circulară, reciclarea în proporție de 90% a deșeurilor operaționale și 0 deșeuri trimise la groapa de gunoi.

„Sunt mândru că am reușit să ne îndeplinim toate obiectivele stabilite în cadrul programului Oameni sănătoși, planetă sustenabilă, dar, mai mult decât atât, sunt încântat că Philips este una dintre primele companii din domeniul tehnologiei medicale din lume care a eliminat emisiile de carbon din operațiunile companiei”, a declarat Frans van Houten, CEO Royal Philips. „Sistemele de sănătate, guvernele și consumatorii din întreaga lumea sunt din ce în ce mai interesați să-și reducă amprenta de mediu și suntem convinși că vor găsi în Philips un partener de încredere, angajamentul nostru de a oferi soluții sustenabile fiind un punct cheie de diferențiere, care ne oferă un avantaj competitiv.”

Raportul de Sustenabilitate Philips 2020 este parte integrantă din Raportul Anual Philips 2020Cele mai importante aspecte ale raportului includ:
  • Sursele regenerabile de energie: Prin intermediul acordurilor de consorțiu pentru achiziția de energie, Philips asigură furnizarea de energie electrică regenerabilă pentru alimentarea operațiunilor sale europene.
     
  • Economia circulară: Philips joacă un rol de lider în Platforma pentru Accelerarea Economiei Circulare (PACE), stabilind agende globale de acțiune și stimulând schimbarea pentru a reseta gândirea circulară și modalitățile de lucru în industriile cheie. Ca parte a angajamentului față de Forumul Economic Mondial, Philips și-a îndeplinit obiectivul, reconfigurând/reciclând componentele și materialele echipamentelor mari din sisteme medicale.

  • Sustenabilitatea lanțului de aprovizionare: Philips susține dezvoltarea capacităților și contribuie la transparența și eficiența în lanțul de aprovizionare. Această abordare a îmbunătățit performanța de sustenabilitate a furnizorilor care au intrat în program în 2019 cu 36% față de anul trecut. În plus, programele Philips au îmbunătățit deja viața a 302.000 de lucrători din lanțul său de aprovizionare în 2020.
     
  • Acces la servicii de sănătate: Pentru a îmbunătăți viața oamenilor din comunitățile defavorizate, care nu beneficiază de acces la servicii de îngrijire medicală, Philips colaborează cu guvernele, ONG-urile și spitalele din întreaga lume. Cel mai recent, Philips a colaborat cu Uniunea Africană pentru a furniza echipamente și expertiză medicală, pentru a veni în ajutorul medicilor și pacienților care se confruntă cu pandemia.

  • Recunoaștere la scară largă
     
    De-a lungul anilor, Philips a obținut recunoaștere la scară largă datorită realizărilor sale în materie de sustenabilitate, regăsindu-se opt ani consecutiv pe CDP Climate Change A-list, obiectivele de reducere a gazelor cu efect de seră fiind aprobate de inițiativa Science Based Targets și obținând poziții de top în Dow Jones Sustainability Index, ratingul sustenabilității S&P și clasamentele Sustainalytics. De asemenea, Philips a obținut locul al doilea în 2020 pentru Cele mai bine gestionate 100 companii în mod sustenabil din lume înWall Street Journal.

    Continuarea misiunii și ridicarea ștachetei pentru obiectivele de mediu, implicare socială și guvenranță corporativă

    Ca parte a angajamentului său continuu de a face lumea mai sănătoasă și mai sustenabilă prin inovație, Philips va continua să lucreze la atingerea noilor obiective de mediu, impact social și guvernanță corporativă (ESG) până în 2025, printr-o abordare integrată de business responsabil. Așa cum a anunțat anul trecut în luna septembrie, acest mod de acțiune va consta într-un set cuprinzător de angajamente, care vor stimula operațiunile, acționând în același timp în mod responsabil față de planetă și societate.
     
    „Pandemia Covid-19 și schimbările climatice au evidențiat riscurile la care sunt expuși oamenii și necesitatea unei asistențe medicale de calitate, iar noi ne asumăm față de comunitate misiunea de a îmbunătăți viața oamenilor, prin punerea la dispoziție a echipamentelor care susțin un sistem de sănătate incluziv și eficient, cu un impact redus asupra resurselor naturale”, a spus Frans van Houten, CEO Royal Philips. „Este un mesaj care nu putea trece neobservat în fața investitorilor noștri, care privesc tot mai interesați acțiunile și raportările ESG și angajamentul companiei față de schimbările climatice și sustenabilitate. La Philips suntem hotărâți să conducem agenda sustenabilității și să ne unim forțele cu toate părțile interesate, publice și private, pentru a stimula prioritățile sociale și de mediu și pentru a genera un impact global.”
     
    Philips are un istoric puternic în ceea ce privește transparența planurilor sale de business, a acțiunilor sale și a modului în care raportează. De exemplu, toate datele ESG ale Philips sunt auditate extern, la cel mai înalt nivel. În plus, pe lângă prezentarea contribuțiilor fiscale din raportul anual, Philips publică astăzi și primul raport de activitate, ce include o detaliere a contribuțiilor sale fiscale pentru toate țările în care operează.
     
    Raportul privind drepturile omului
    Astăzi, Philips publică, de asemenea, cel mai recent Raport al Drepturilor Omului 2020, care conține informații despre progresele companiei în ceea ce privește identificarea și atenuarea impactului potențial negativ asupra drepturilor omului în propriile operațiuni ale Philips. Mai mult, Philips a emis noi declarații de politici privind drepturile omului, angajarea echitabilă, incluziunea și diversitatea, acoperind aspecte precum egalitatea de șanse, plata echitabilă și egală, negocierea colectivă, hărțuirea / intimidarea la locul de muncă, munca în rândul copiilor, munca forțată și directivele privind timpul de lucru. [1] Veniturile verzi sunt generate din produse și soluții care oferă o îmbunătățire semnificativă a mediului în una sau mai multe zone focale: eficiență energetică, ambalare, substanțe periculoase, greutate, circularitate și fiabilitate pe viață. Veniturile verzi au crescut la 13,9 miliarde EUR în 2020 sau 71,0% din vânzări (67,2% în 2019), atingând un nivel record și depășind obiectivul 2020 de 70%.
     
    ***
    Despre Royal Philips
    Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie lideră în domeniul tehnologiei medicală, axată pe îmbunătățirea sănătății și bunăstării oamenilor și pe asigurarea unor rezultate mai bune pe întregul proces al sănătății - de la viață sănătoasă și prevenire, până la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologie avansată și informații clinice valoroase și de consum pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este un lider în imagistica de diagnostic, terapie ghidată de imagini, monitorizarea pacienților și informatica privind sănătatea, precum și sănătatea consumatorilor și îngrijirea la domiciliu. Philips a generat vânzări în 2020 de 19,5 miliarde EUR și are aproximativ 82.000 de angajați cu vânzări și servicii în peste 100 de țări. Știri despre Philips pot fi găsite pe Phillips Newscenter