Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), lider global în domeniul tehnologiei medicale, a anunțat astăzi stabilirea unei ținte suplimentare în domeniul schimbărilor climatice. Compania își intensifică programul mult apreciat pentru sustenabilitatea furnizorilor, cu scopul de a susține un număr de cel puțin 50% dintre furnizorii săi1 să-și asume obiectivele de mediu, bazate pe date științifice (SBT), de reducere a emisiilor de CO2 până în 2025. Ca parte a unui efort major de a reduce dioxidul de carbon din lanțul de furnizare al companiei, Philips își susține furnizorii și îi încurajează să adopte SBT. Prin sprijinirea și stimularea furnizorilor în adoptarea unei politici de dezvoltare durabilă, Philips va putea obține un impact pozitiv de mediu, de șapte ori mai mare, prin reducerea emisiilor de CO2 doar de la nivelul operațiunilor sale.

“În ultimii ani, în cadrul Philips, am realizat un progres major în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. În 2020 am obținut neutralitatea din perspectiva carbonului la nivelul operațiunilor noastre și suntem mândri că 100% din energia electrică cu care ne alimentăm provine din surse regenerabile. În prezent, utilizăm ce am învățat pentru a extinde și valorifica succesul înregistrat de Philips cu partenerii noștri din lanțul de furnizare, unde impactul general asupra mediului înconjurător poate fi chiar mai mare”, a declarat Frans van Houten, CEO Royal Philips.

COP26

Philips își concentrează eforturile de reducere a emisiilor de CO₂ în trei domenii cheie. Alături de inovații la nivelul produselor, a modelului de afaceri implementat și neutralitatea din perspectiva carbonului la nivelul propriilor sale operațiuni, reducerea amprentei de CO2 pe lanțul său de aprovizionare este o componentă cheie pentru îndeplinirea angajamentului Philips de a-și desfășura activitatea într-un mod responsabil și sustenabil, aliniat la obiectivul principal al Acordului de la Paris, de a limita încălzirea globală la 1,5⁰C. Având în vedere urgența unui consens în cadrul viitoarei Conferinței ONU dedicată schimbărilor climatice - COP26 - Philips își asumă rolul de lider al industriei și ia măsuri pentru a opri accelerarea schimbărilor climatice. De asemenea, Philips își continuă misiunea de a îmbunătăți viața oamenilor și dezvoltă servicii medicale reziliente, dar și mai sustenabile, împreună cu clienții și partenerii săi pe întreg lanțul valoric.

“Ne aflăm într-un moment critic, de urgență, în care trebuie să accelerăm tranziția globală către economii și societăți neutre din perspectiva climatului. Ne axăm pe economia circulară și pe eficiența energetică în ceea ce privește utilizarea sustenabilă a resurselor,” a declarat Frans van Houten. “Pentru că suntem o companie orientată spre atingerea obiectivelor, suntem conștienți că avem o responsabilitate față de societate și, de aceea, am stabilit o serie de angajamente clare și ambițioase în materie de protecția mediului, guvernanță socială și corporativă (ESG) pentru a susține această schimbare majoră. Încurajăm cât mai multe companii, clienți și parteneri de-a lungul lanțului de furnizare să își asume implementarea de acțiuni climatice și ținte bazate pe date științifice, să livreze aceste acțiuni și să ofere dovezi ale progresului realizat, prin raportare continuă și transparentă”.

Valorificând programul existent și extins al companiei Supplier Sustainability Performance (Performanța sustenabilității furnizorilor), în care participă în prezent peste 200 de furnizori, Philips va avea un rol activ în susținerea și încurajarea furnizorilor pentru demararea schimbărilor necesare pentru a îndeplini țintele privind reducerea emisiilor la nivelul organizațiilor lor. Această abordare colaborativă se va axa pe îmbunătățiri structurale care maximizează impactul activităților de reducere a CO2, precum și pe oferirea de stimulente, de la sprijin direct pentru construirea de capabilități și termeni de plată preferențiali, toate cu scopul de a accelera adoptarea SBT în rândul furnizorilor Philips.

Prin utilizarea celor mai noi informații în domeniul învățării automate și științei datelor, Philips va putea optimiza în mod continuu eficacitatea programului pentru a-i extinde raza de acțiune și impactul. Philips va putea explora activ încheierea de Contracte virtuale de achiziție de energie (VPPA) cu furnizorii, similare celor pe care le-a încheiat deja cu consorții industriale, pentru a susține finanțarea de proiecte noi în domeniul energiei regenerabile, precum ferme eoliene și solare și pentru ecologizarea rețelei în continuare (‘green the grid’).

Noul studiu despre impactul asupra mediului al sistemului de sănătate din Marea Britanie
Industria globală a serviciilor medicale reprezintă, în prezent, aproape 4% din emisiile de CO2 globale2. Premergător COP26, Philips, în calitate de partener cheie al Sistemului Național de Sănătate al Marii Britanii, a inițiat un proiect de cercetare cu Universitatea Exeter, o instituție centrală în cercetarea privind economia circulară la nivel global, care studiază impactul asupra mediului al sistemului de sănătate din Marea Britanie. De asemenea, instituția evaluează modul în care produsele și serviciile Philips pot contribui la reducerea amprentei sistemului medical.

Recunoașterea globală
Philips a fost prima companie producătoare de tehnologie medicală care a acceptat ca țintele sale privind emisiile de CO2 pentru perioada 2020 - 2040 să fie evaluate și aprobate de inițiativa Science-Based Targets (STBi). Mai mult, Philips a obținut recunoașterea pentru performanța sa în domeniul ESG, plasându-se pe poziții de top în Indicele de sustenabilitate Dow Jones și clasamentele Sustainalytics și, timp de opt ani consecutiv, în CDP Climate Change A-list. În luna martie 2021, compania a obținut un scor ESG de 90 din 100 prin S&P Global Ratings, cel mai înalt scor obținut de această organizație până în prezent. De asemenea, Philips s-a plasat pe poziția a doua în 2020 în topul 100 al companiilor de la nivel mondial gestionate sustenabil, realizat de Wall Street Journal.

*Țintele bazate pe date științifice sunt un set de obiective dezvoltate de o companie pentru a avea un traseu clar pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Țintele sunt considerate a fi bazate pe date științifice dacă se aliniază la cele mai recente considerații științifice în domeniul climatic necesare pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Acordul de la Paris – limitarea încălzirii globale la sub 2°C peste nivelurile pre-industriale și realizarea de eforturi pentru a limita încălzirea la 1,5°C. Mai multe informații: sciencebasedtargets.org

[1] În funcție de cheltuieli
[2] Comisia Europeană, EDGAR - Emissions Database for Global Atmospheric Research, https://edgar.jrc.ec.europa.eu/

***
Despre Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este lider în domeniul tehnologiilor medicale concentrându-se pe îmbunătățirea sănătății și stării de bine a oamenilor și asigurând rezultate mai bune de-a lungul continuumului medical de la un stil de viață sănătos și prevenire, la diagnosticare, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips valorifică tehnologia avansată și înțelegerea nevoilor consumatorilor și a perspectivelor clinice pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistica de diagnostic, terapia ghidată imagistic, monitorizarea pacienților și informatică medicală, precum și în produse de sănătate individuale și îngrijire la domiciliu. Philips a generat în 2020 vânzări de 17,3 miliarde de euro și are aproximativ 78.000 de angajați cu vânzări și servicii în peste 100 de țări. Noutăți despre Philips pot fi găsite la www.philips.com/newscenter.