Profi anunță lansarea publică a campaniei sale de susținere a producătorilor locali pe 23 și 24 septembrie, la Apoș, judetul Sibiu. Evenimentul va fi onorat de prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei.

“Ne străduim să menținem vii și cât mai nealterate frumusețea acestei țări și tradițiile ei culturale, inclusiv culinare, astfel că împreună cu Asociația Casa Majestății Sale și alte ONG-uri puternice, investim într-un program de susținere a producătorilor locali”, declară Călin Costinaș, director general adjunct al rețelei de magazine Profi. “Vă invităm la Apoș, ca să faceți cunoștință cu unii dintre producătorii din zona Sibiului care participă la acest program, și pentru a afla în ce fel îi susținem atât pe ei, cât și pe mulți alții din întreaga țară.”

Prin noul său program CSR, Profi încurajează creșterea de comunități în care produsele locale devin mai cunoscute și apreciate, iar producătorii și familiile lor duc mai departe rețetele și procedeele lor străvechi, obținând totodată venituri constante care să le permită să trăiască și să muncească așa cum s-au obișnuit de generații, fiind totodată mai puțin tentați să renunțe la tradiție, sau chiar să plece din țară în căutrarea unei alte vieți. În același timp, acest program ai cărui principali beneficiari urmează să fie producătorii locali și turismul, ne invită pe noi, toți ceilalți, să redescoperim România.

La Apoș, localitate cu o vechime atestată documentar de 700 de ani, aflată într-o zonă unde obiceiuri stravechi încă se mențin nealterate, Profi are mai multe motive de mândrie. Împreună cu Asociația Monumentum, reprezentanta din România a The Prince’s Foundation a carui președinte este Majestatea Sa Regele Charles al III-lea și care apreciază în mod deosebit proiectul “Ambulanța pentru monumente”, a contribuit la restaurarea bisericii evanghelice și a țiglăriei, păstrând farmecul aparte al locului. Astfel de contribuții Profi nu se opresc aici, ci urmează să fie extinse și către alte zone ale țării.

În cele două zile, pe vizitatori îi așteapta un târg al producătorilor locali artizanali, cu bunătăți din cele mai alese, activități și experiențe autentice. Peste 25 de producători locali se vor afla acolo cu delicii culinare, produse artizanale și demonstrații meșteșugărești, iar un spectacol de muzică live folk și instrumente tradiționale va face experiența și mai plăcută. Vizitatorii vor putea asista la demonstrații ecvestre, vor putea face plimbări cu poneiul, vor face turul satului săsesc cu trăsura, vizite la fabrica artizanală de țiglărie și la turnul vechii biserici, vor paricipa la concert dar si la ateliere pentru copii.

Ziua de 23 este dedicată exclusiv angajaților Profi, în schimb sâmbătă, 24 septembrie, este binevenit oricine dorește să petreacă o zi specială în frumosul mediu săsesc, participarea fiind gratuită.

Locul de desfășurare a evenimentului este Villa Abbatis Equestrian Center, în intervalul 12:00-18:00. Pentru detalii și înscriere: https://profilaapos.ro/.

Cu aproape 1600 de magazine integrate și partener aflate în 758 de localități și cu peste 27000 de angajați, Profi este reteaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică si cel mai mare angajator privat din România.