După ce concurenții Maratonului Olteniei și-au depășit limitele la finalul lunii august, ștafeta cu #energiepentrubine a fost preluată de echipa CEZ România. Alături de partenerii cauzelor sociale, transformăm donațiile strânse în povești de viață demne de rămas în istoria învingătorilor în fapte bune.

Donația totală de 20.382 euro s-a concretizat astfel:

5.237 euro pentru Fundația Alex Tache, Casa Nest. Diagnosticat cu cancer, Alex Tache, fondatorul fundației, a trecut prin 10 operații dificile, dar a avut puterea de a merge mai departe și s-a ambiționat să construiască o casă pentru 12 copii instituționalizați. Povestea sa #debine poate fi urmărită AICI.

12.323 euro pentru Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea – Secția de Neonatologie. Cât de mult bine a adus această donație concretizată în aparate moderne (un incubator, o lampă de fototerapie, un pulsoximetru și un set cu laringoscop) care salvează vieți, ne povestește dna. Dr. Monica Nicolae, Șef Secție Neonatologie, direct din linia întâi. Mai multe detalii despre povestea sprijinită de #MO2021 și colaborarea cu Crucea Roșie AICI.

2.822 euro pentru Fundația World Vision, care prin programul „Vreau în clasa a-9-a” sprijină 3 eleve cu burse lunare, consiliere, kituri de igienă și rechizite. Ioana Vega și echipa World Vision formează adulții de mâine, iar un exemplu este Dana Govoreanu, o bursieră care a descoperit sportul chiar la Maratonul Olteniei și care în prezent este premiată internațional. Povestea celei de-a treia cauze sociale a #MO2021 AICI.

“De 9 ediții, Maratonul Olteniei îmbină plăcerea de a face sport cu faptele bune. În tot acest timp, Cetățenii Ținutului Maratonului - voluntari, angajați CEZ, concurenți, parteneri și susținători ai evenimentului - au fost autorii multor schimbări în bine în comunitatea din Vâlcea. Energia lor a generat donații în valoare de 115 000 euro în beneficiul comunității locale.” – a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Istoria faptelor bune de la Maratonul Olteniei poate fi vizionată AICI.

Maratonul Olteniei 2021 s-a bucurat de un format mixt, cu probe virtuale (în toată țara) și fizice (la Râmnicu Vâlcea) de MTB 22/ 33 km, trail run 12/ 22 km și cursa pentru persoanele în scaune rulante (12 km, opțiuni scaun rulant sau hand bike) la care au participat 12 persoane, taxele de participare fiind gratuite – pentru a doua oară consecutiv la Maratonul Olteniei. Ediția MO 2021 a însemnat și:

 Pictura murală realizată de artistul Cristian Scutaru, pe pereții Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea, în semn de recunoștință pentru istoria sportului din oraș. Video-ul realizării muralului poate fi urmărit AICI.

 Doze de inspirație și în același timp povești din Ținutul Maratonului, în podcasturile Fain și Simplu, găzduite de Mihai Morar. Urmăriți aici Episodul 1, Episodul 2 și Episodul 3.