În data de 27 iulie a avut loc inaugurarea primei lucrări de artă murală din Timișoara realizată integral din vopsea purificatoare de aer, Airlite. Pictura de 100 mp se află în spatele Bibliotecii Centrale a Universității Politehnice Timișoara (cu vedere spre Stadionul Știința) și este realizată de artistul Alex Baciu pentru campania de responsabilitate socială “Natura unui MULȚUMESC!”. Proiectul reprezintă o inițiativă de încurajare a adoptării unui comportament responsabil față de natură, campanie inițiată de Shopping City Timișoara cu ajutorul ZIDART - Street Art Festival, în colaborare cu Universitatea Politehnică Timișoara.

În premiera în Timișoara, primul mural creat integral din vopsea purificatoare de aer Airlite

Pictura inedită, care va putea fi admirată de acum pe peretele din spatele Bibliotecii Centrale a Universității Politehnice Timișoara, contribuie la îmbunătățirea calității aerului prin vopseaua Airlite. Astfel, peretele devine un purificator natural, reducând nivelul de poluare al aerului la fel de eficient ca o pădure de 100 mp. Vopseaua specială transformă substanțele poluante din aer, precum oxizii de azot și de sulf, în nitrați și nitriți inofensivi, care sunt depozitați pe suprafața vopsită, până când sunt eliminați de apa de ploaie sau de umiditatea din aer. Desenul creat de artistul Alex Baciu este o interpretare a simbolului universal al reciclării – Banda lui Moebius – și lansează un îndemn de reconectare a omului modern la natură și de adaptare și modelare a societății după principiile acesteia pentru binele comun.

Mai mult, lucrarea realizată de Alex Baciu a servit drept inspirație și pentru designerul vestimentar timișorean Roxana Puriș, promotor al unui stil de viață sustenabil, care lansează o colecție limitată de tricouri ce pot fi achiziționate online de pe site-ul pur.clothing, dar și precomandate din Shopping City Timișoara, zona info point. O parte din profitul obținut în urma vânzărilor va fi donat unui ONG local.

Natura unui MULȚUMESC! - un demers ambițios de colectare selectivă a deșeurilor din 20 de centre comerciale

Începând din noiembrie 2020, Shopping City Timișoara a implementat campania „Natura unui MULȚUMESC”, inițiativă ce are drept scop crearea infrastructurii pentru colectarea selectivă pe spațiile comune (galerii comerciale și food court) și educarea publicului pentru colectarea selectivă a deșeurilor și reducerea plasticului și a risipei alimentare prin transformarea deșeurilor organice din food court în compost.
Mai mult, grupul din care face parte centrul comercial, își consolidează obiectivele de sustenabilitate pentru următorul deceniu și își propune să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2030 și zero deșeuri depozitate la groapa de gunoi până în 2025. Inițiativa vine în întâmpinarea eforturilor UE de a combate schimbările climatice prin neutralizarea emisiilor de dioxid de carbon (carbon neutrality).

Campania „Natura unui MULȚUMESC” a fost recompensată cu Premiul GOLD for Best Practices in Community Involvement – Categoria Mediu – Managementul Deșeurilor, distincție oferită de publicația Community Index, primul și singurul index al programelor şi proiectelor derulate de companiile din România pentru a investi în comunităţi, studiu care analizează peste 500 de proiecte de CSR la nivel local implementate în ultimele 12 luni.

#ResponsiblyTogether


Toate proiectele de responsabilitate socială ale grupului, implementate la nivel regional, inclusiv pe piața din România, sunt comunicate sub umbrela #ResponsiblyTogether (Responsabili, Împreună), platforma de responsabilitate socială a NEPI Rockcastle. Responsabili, Împreună reprezintă angajamentul asumat la nivel de grup, dezvoltat și implementat prin intermediul centrelor comerciale din portofoliul companiei, de a susține comunitățile locale, de a reuni și a promova inițiative care definesc pilonii strategiei de sustenabilitate a companiei, precum educația, comunitatea și protecția mediului.

Mai multe detalii și informații despre inițiativele și strategia de sustenabilitate ale grupului NEPI Rockcastle sunt disponibile în raportul anual de sustenabilitate.

***
Despre SHOPPING CITY TIMIȘOARA
SHOPPING CITY TIMIȘOARA, situat pe Calea Şagului nr. 100, deține o suprafaţă închiriabilă de 72.000 metri pătraţi și pune la dispoziția clienților săi 2.700 de locuri de parcare.

Acesta găzduiește branduri de prestigiu internațional precum Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, H&M, Peek & Cloppenburg, Reserved, Cropp, House, Sinsay, C&A, New Yorker, LC Waikiki, CCC, Orsay, Sport Vision, Hervis, Kenvelo, Lee Cooper, Time Out, Humanic, Office Shoes, Deichmann, Sephora, Douglas, Tom Tailor, Suvari, Teilor, Pizza Hut, Starbucks, alături de branduri românești apreciate la nivel național. Carrefour a deschis în Timişoara primul şi singurul hipermarket din zona de vest a ţării. Magazinul se întinde pe o suprafaţă de 10.000 mp.

După o serie de verificări de conformitate și îmbunătățiri, Shopping City Timișoara a primit reconfirmarea Certificatului de Conformitate COVID-19. Obținerea acestei acreditări este dovada că centrul comercial funcționează în conformitate cu standardele sanitare internaționale și le oferă clienților o experiență de shopping în siguranță. Experții Safe Asset Group (SAG), companie suedeză independentă care acreditează siguranța centrelor comerciale din toată lumea, au certificat centrul comercial ca fiind conform normelor de prevenție.