Manifestarea va avea loc vineri 10 aprilie 2009, incepand cu ora 09:30 in sala New York din World Trade Center. Scopul primei conferinte a proiectului "Capitala creste Verde" este acela de a gasi solutii pentru imbunatatirea calitatii mediului in Bucuresti, prin redefinirea spatiului urban al capitalei, pentru a raspunde atat nevoilor locuitorilor sai, cat si pentru a fi unul sustenabil, in contextul actual de constientizare a problemelor de mediu cauzate de incalzirea globala.

In cadrul conferintei, Primarul General, Prof. Dr. Sorin Oprescu va face publica prima strategie de dezvoltare si implementare a proiectelor ecologice in Capitala, sub titulatura "Un Bucuresti in care sa traiesti, nu doar sa locuiesti!"

Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi este unul dintre invitatii speciali ai Conferintei "Capitala creste Verde". Companiile sunt invitate sa participe activ la conferinta, pentru un dialog deschis si eficient intre sectorul public si cel privat. ONG-urile de mediu sunt asteptate, de asemenea, la un dialog constructiv.

Temele dezbatute sunt unele de interes major pentru Bucuresti, atat pentru autoritati, cat si pentru companii si pentru locuitori, iar acestea sunt:

- Transport - Fluidizarea traficului si reducerea emisiilor de CO2 in Bucuresti
- Aer & Spatii verzi - Mai mult spatiu verde pe cap de locuitor
- Deseuri reciclabile - Gestionarea corecta a deseurilor
- Apa - Gestiune corecta si eficienta
- Energie - Eficienta economica si conservarea resurselor

Pentru mai multe detalii, vizitati www.capitalaverde.ro si www.greenrevolution.ro.