Astazi, de „Ziua Internationala a Fericirii”, IKEA Foundation lanseaza raportul „178 de milioane de zambete” si anunta ca a oferit donatii in valoare de 104 milioane de euro catre 40 de parteneri din 46 de tari in anul 2014. 
 
„Nu a fost simplu sa atingem acest obiectiv, dar ne-a ajutat faptul ca in acesti ani am crescut constant si am creat parteneriate frumoase, de lunga durata, cu organizatii care ajuta milioane de copii vulnerabili din cele mai sarace comunitati din lume,” declara Per Heggenes, Chief Executive Officer  IKEA Foundation.
 
Activitatea IKEA Foundation variaza de la initiative simple, dar importante, precum vaccinarile sau furnizarea de suplimente alimentare, pana la programe complexe care sprijina comunitati intregi.
 
Raportul Anual pentru anul 2014 include rezultatele obtinute de IKEA Foundation anul trecut
• A oferit grant-uri in valoare de 10 milioane de euro pentru dezastre naturale sau ajutoare de urgenta, inclusiv cea mai mare suma de ajutor de urgenta oferita de IKEA Foundation pana acum, catre Médecins Sans Frontières (MSF), pentru a sustine lupta impotriva Ebola in Africa de vest.
• A ajutat 1,2 milioane de bebelusi din India sa beneficieze de tratament de specialitate prin intermediul UNICEF pana la finalul anului 2014.
• A oferit 6.000 de jucarii IKEA care au fost incluse in trusele pentru dezvoltarea timpurie a copiilor create de UNICEF si trimise in 11 tari, inclusiv in Siria, Sierra Leone, Iraq si Afghanistan.
• A donat 150.000 de saltele, paturi si asternuturi IKEA catre UNHCR (Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati) pentru refugiatii sirieni care locuiesc in Irak. 
 
***
Despre IKEA Foundation
IKEA Foundation isi propune sa imbunatateasca oportunitatile pentru copii si tineri din tarile in curs de dezvoltare, finantand programe pe termen lung, care creeaza o schimbare substantiala si de durata. 
 
IKEA Foundation colaboreaza cu parteneri strategici care au abordari inovatoare, pentru a obtine rezultate pe scara larga in patru domenii fundamentale ale vietii unui copil: un loc pe care sa-l numeasca acasa, un inceput sanatos in viata, o educatie de calitate si un venit durabil in familie. Se estimeaza ca, pana ila finalul lui anul 2015, peste 100 de milioane de copii vor beneficia de programele finantate. 
 
Doi dintre partenerii principali ai IKEA Foundation sunt UNICEF si Salvati Copiii. Compania IKEA, prin intermediul IKEA Foundation, este cel mai mare donator la nivel mondial pentru ambele organizatii.