Inca de la infiintare, in 2003, Patru Maini a fost un business romanesc de familie, cu o puternica implicare sociala, care crede in puterea exemplului si in conceptul de ajutor fata de ceilalti. Astfel a luat nastere platforma De ajutor pentru comunitate, prin intermediul careia 1 leu din fiecare vanzare de produs Patru Maini inclus in program merge in fondul destinat renovarii unor institutii de invatamant, centre de plasament, gradinite si spitale (in special maternitati si sectii dedicate copiilor). In acelasi timp, cumparatorii acestor produse beneficiaza si de reduceri de pret, menite sa ii ajute in demersul de construire sau renovare a propriei case.
 
Prin acest mecanism si cu ajutorul mai multor produse din gama Primus (precum Primus Macrogranular, Primus Microgranular si Primus Adeterm), Patru Maini a reusit sa stranga in 2013 suma de 239.500 lei. Acest fond a fost folosit pentru renovarea a 28 de cladiri propuse de angajatii si partenerii companiei, din comunitatea in care aceasta activeaza. Pentru 2014, compania si-a propus sa mareasca numarul cladirilor renovate la 32 si sa adauge Primus Extraflex in seria produselor de ajutor pentru comunitate. Lista completa a renovarilor realizate deja, precum si a celor propuse pentru 2014 se afla pe pagina patrumaini.ro.
 
“Credem ca un om care stie sa ajute si stie sa primeasca ajutor va ajuta la randul lui societatea romaneasca sa se dezvolte armonios. Acesta este motto-ul nostru, dupa care ne ghidam inclusiv in modul in care facem business. Am ales sa donam o parte din vanzari pentru a face bine in comunitate, cu alte cuvinte - ajutam cu ajutorul clientilor nostri. De aceea ni s-a parut important sa sustinem un proiect precum Gala Societatii Civile, care reuneste o data pe an oamenii care dau (mai mult decat) o mana de ajutor comunitatilor din care fac parte, prin proiectele lor sociale, educationale, de mediu sau de dezvoltare economica.”, a declarat Claudia Russu, Director de Marketing, Patru Maini.
 
La renovarea cladirilor incluse in program au participat membri ai echipelor de vanzari si tehnic din partea Patru Maini, voluntari din cadrul retelei de bricolaj Dedeman si mesteri care au folosit produsele din gama Primus pentru lucrari – in total, aproximativ 150 de voluntari. Acestia se adauga numarului mare de cumparatori ai produselor Patru Maini, prin a caror achizitie s-a reusit atingerea sumei necesare renovarilor.
 
Pe langa renovarea acestor cladiri, Patru Maini si-a indreptat atentia si asupra copiilor de varsta prescolara, pentru care pune deoparte cate 0,5 lei pentru fiecare produs vandut din gama Primus si Primus Optimus (CHR15, PMA, ADF35 si Primus Extraflex), pentru a le cumpara cadouri cu ocazia Craciunului. In acest mod, in perioada octombrie – decembrie 2013, a fost stransa suma de 13.500 lei, care a fost utilizata pentru oferirea de cadouri unui numar de 1265 de copii din 30 de gradinite.
 
„Patru Maini este un brand potrivit sa vorbeasca despre societatea civila si sa sustina mesajul Galei, pentru ca este un brand cu grija pentru comunitate, cu initiative sociale care merita cunoscute. Si merita astfel sa aiba un moment dedicat pe scena Ateneului, in seara de premiere.”, a declarat Silvia Floares, director executiv Fundatia Gala Societatii Civile.  
 
Comunitatea celor care ajuta cu ajutorul Patru Maini se gaseste pe https://www.facebook.com/PatruMaini 
 
***
Patru Maini este un producator 100% romanesc de materiale de constructii pentru finisaje si un integrator de servicii si solutii pentru personalizarea caselor. Compania a fost infiintata in anul 2003 si produce adezivi, tencuiala decorativa, produse de finisare a fatadelor, chituri de rosturi, cu o capacitate de 80.000 tone anual. Gamele principale de produse sunt Primus (pentru mesteri), Primus Optimus (pentru beneficiari si consilierii acestora) si Baumix (pentru specialistii in constructii).

***
Contact
Adriana Lungu
adriana.lungu@rusubortun.ro
0735 010 093