Competitia si conferinta aflata la cea de-a XXII-a editie, organizata de Volonteurope si Chance for life pentru prima data la Bucuresti, s-au desfasurat in contextul Anului European al Cetatenilor 2013 si a reunit peste 100 specialisti implicati in promovarea si implicare democratica, a voluntariatului ca expresie a cetateniei active, drepturile omului si justitie sociala in statele membre U.E.


Competitia a premiat voluntari, organizatii non-guvernamentale si companii implicate in proiecte de CSR din cele 28 de tari membre ale uniunii, iar castigatorii din acest au fost din Romania, Scotia, Portugalia, UK.

Juriul a apreciat continuarea investitiilor si implicarea Grupului Rompetrol in sustinerea unor proiecte complexe de mediu si sanatate, sustenabile, destinate comunitatilor locale, a promovarii simtului civic, a voluntariatului si a antreprenoriatului social. In cei cinci ani de existenta a programului national “Impreuna pentru fiecare”, compania a alocat peste 1 milion USD pentru implementarea a 86 de proiecte in domeniul protectiei mediului si al sanatatii, influentând in mod benefic viata a peste 250.000 persoane defavorizate.

Volonteurope este o retea internationala fondata in 1981 cu scopul de a promova valorile si principiile voluntariatului, cetateniei active si justitiei sociale la nivel local, regional, national si european, in statele membre ale Uniunii Europene si Consiliului Europei. http://www.volonteurope.eu/ace2013/