• Junior Achievement (JA) România și DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank din București, au lansat proiectul Skills for the Future – Agile Mindset, pentru formarea abilităților de aplicare a metodologiei Agile.

 

  • Proiectul se desfășoară în ediție pilot în șase licee din București și se adresează elevilor pasionați de științe exacte.

 

Junior Achievement (JA) România și DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank din București, au lansat proiectul Skills for the Future – Agile Mindset, adresat elevilor de liceu, pentru formarea abilităților de aplicare a metodologiei Agile, stimularea creativității și a capacității de lucru în echipă.

 

Până la finalul lunii aprilie, șase colegii și licee din București vor găzdui sesiuni de tip workshop prin intermediul cărora aproximativ 180 de elevi pasionați de științe exacte vor descoperi și exersa utilizarea principiilor Agile pentru dezvoltarea unor idei creative și pentru a pune în practică proiecte inedite în domeniul lor de interes.

 

21 voluntari din cadrul DB Global Technology se vor alătura proiectului, în diferite etape, cu rol de facilitatori în cadrul workshop-urilor, mentori pentru dezvoltarea soluțiilor comunitare sau jurați pentru evaluarea și desemnarea celor mai bune dintre acestea.

 

„Susținerea educației reprezintă o componentă esențială a activității DB Global Technology, în linie cu strategia Deutsche Bank de a avea un impact pozitiv la nivelul societății. Proiectele de educație pe care le sprijinim au un element comun, de o importanță deosebită: implicarea oamenilor noștri, care împărtășesc experiență, cunoștințe, timp și energie. Proiectul „Skills for the Future – Agile Mindset” are o abordare <<ca în viața adevărată>> pentru că instrumentele și tehnicile Agile vor fi testate pentru rezolvarea unor proiecte reale de la nivelul comunităților liceenilor. Este cea mai eficientă cale de a dezvolta abilități folositoare pentru viitorul personal și profesional”, a spus Stefan Schaffer, Director General al DB Global Technology.

 

Încheierea proiectului este programată pentru luna mai, când toți elevii participanți și profesorii coordonatori ai acestora se vor reuni la sediul DB Global Technology. În cadrul acestei întâlniri de final, elevii vor asista la prezentări ale diferitelor tipuri de roluri specifice domeniului IT&C, iar echipa cu cea mai bună soluție dezvoltată pe parcursul proiectului, utilizând principiile Agile, va primi cupa „Agile IRL”.

 

Cele șase instituții de învățământ participante la proiectul pilot sunt: Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Colegiul Național I. L. Caragiale, Colegiul Național Ion Creangă, Colegiul Național Mihai Viteazul și Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza.

 

Proiectul se înscrie în strategia JA de pregătire a tinerilor pentru a reuși pe piața muncii, prin activități de învățare aplicată. DB Global Technology susține acest proiect ca parte a direcției strategice „Born to Be”, cu accent pe dezvoltarea de abilități și cunoștințe tehnice în vederea unei performanțe academice mai ridicate și a unei mai bune pregătiri pentru un viitor loc de muncă.

 

***

 

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip applied learning sunt urmate anual de peste 267.000 de elevi și studenți din 1.957 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2023, organizația a urcat pentru a cincea oară în Top 10 ONG-uri din lume, iar în 2024 a primit a treia nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org

 

Despre DB Global Technology

DB Global Technology este centrul de tehnologie al Deutsche Bank din Europa Centrală și de Est, deschis la București în 2013. Centrul dezvoltă aplicații de ultimă generație pentru diverse tipuri de servicii financiare oferite de bancă la nivel global: trezorerie, gestionarea activelor, anti-fraudă financiară, achiziții globale. Cei peste 1.600 de angajați lucrează cu o gamă largă de tehnologii și acoperă numeroase domenii specifice, având o comunitate puternică de specialiști în metoda de lucru Agile.