Asociatia Salvati Dunarea si Delta va invita sambata, 12 octombrie, incepand cu ora 11.00, pentru a sarbatori impreuna Ziua Educatiei Non-Formale in curtea Scolii numarul 31 din cartierul Tei (B-dul Lacul Tei  nr. 116, sector 2), Bucuresti. Evenimentul presupune activitati de plantare si construire, la care se adauga ateliere de pictura decorativa cu spray-uri, improvizatie, percutie si drumming. Initiativa va fi implementata de Asociatia Komunitas, unul din castigatorii concursului Omul REinverzeste locul, cu proiectul “ZEN in curtea scolii”.

In paralel, un alt castigator al concursului Omul REinverzeste locul, Gradinita nr.7 din Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti va reinverzi gradinita si va crea un adevarat parc natural, un mediu prielnic pentru dezvoltarea copiilor.

Pe data de 1 iunie a fost demarat proiectul Omul REinverzeste locul, iar pana in prezent, au fost inscrise 40 de proiecte, iar 5 proiecte au fost implementate cu succes. In final, vor fi sprijinite 20 de actiuni.

Cele cinci spatii degradate si uitate de timp au primit a doua sansa cu sprijinul implicarii comunitatilor locale, a autoritatilor dar, mai ales a voluntarilor preocupati de pastrarea mediului curat. Proiectele au presupus: ecologizarea si amenajarea unui spatiu de picnic din judetul Bihor, reamenajarea unui spatiu destinat copiilor in Gradina Botanica din Bucuresti, crearea unui spatiu floral la Scoala Populara de Arte din Cluj, realizat in parteneriat cu ADI Eco-Metropolitan Cluj, igienizarea si realizarea unui loc de picnic pe malul Crisului Negru si o actiune de amenajare a curtii interioare a Spitalului Sovata, judetul Mures, cu sprijinul ADI Ecolect Mures.

Evenimentele au fost realizate in beneficiul comunitatii locale, iar scopul lor a fost de a implica activ populatia in actiuni civice si de a dezvolta un comportament prietenos cu mediul.

Inscrierea proiectelor se va putea face pana pe 31 octombrie,  prin intermediul aplicatiei Omul REinverzeste locul!  (disponibila pe pagina de Facebook The RE Concept si prin aplicatia de mobil Green Touch, disponibila gratuit in App Store si Google Play. 

Concursul de actiune civica face parte din proiectul ”Omul REinverzeste locul”, implementat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta, in parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, sprijinit de Ministerul Educatiei Nationale, si sustinut de Dorna.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati: 
Laura Zaharia
PR Executive
E-mail: laura.zaharia@salvatidelta.ro; Tel: 0729 882 617
www.salvatidelta.ro