Grupul REWE sprijina misiunea Habitat for Humanity de a eradica locuirea saracacioasa din Romania. Trei familii cu venituri mici isi vor vedea implinit visul de o viata, acela de a avea o locuinta decenta si calduroasa, in care copiii lor sa creasca in siguranta.  
 
In perioada februarie-iunie 2016, REWE Romania sponsorizeaza constructia unui triplex in complexul Habitat din Moinesti. La constructia triplexului vor participa, in perioada aprilie-iunie 2016, 250 de angajati ai companiei, familiile-beneficiar si voluntari internationali Habitat for Humanity.
 
Investitia financiara facuta de REWE Romania in cadrul acestui proiect este parte din angajamentul pe care compania si l-a asumat in a oferi comunitatilor in care activeaza resurse sustenabile ce pot imbunatati calitatea vietii si de a crea sanse reale pentru un viitor mai bun, mai sigur, mai linistit. 
 
De 40 de ani, Habitat for Humanity a construit si reabilitat la nivel global peste 1 milion de locuinte, iar prin toate programele derulate a ajutat peste 6,8 milioane de persoane. In Romania, organizatia a reusit sa schimbe si sa imbunatateasca viata a peste 64.000 de persoane prin constructii noi, reabilitari si renovari, asistenta tehnica, campanii pentru prevenirea dezastrelor si training-uri de eficienta energetica.  
 
Familia Vranceanu, Curelaru si Banica - cele trei familii care se vor bucura de caldura si siguranta unui nou camin – au declarat ca acest proiect reprezinta singura lor sansa de a-si cladi o viata fericita. Familiile beneficiar Habitat for Humanity muncesc alaturi de voluntari la constructia locuintelor si ramburseaza costul casei, la pretul materialelor de constructie, fara dobanda, fara profit, in rate lunare pe 20 de ani. Acesti bani intra in Fondul pentru Umanitate, din care sunt ajutate alte familii.
 
Proiectul derulat implica voluntarii REWE Romania din cadrul centrelor companiei aflate la nivelul oraselor Stefanesti si Turda. Cei implicati vor fi angrenati in procesul de constructie a locuintelor in cadrul a cinci grupe formate si vor avea sarcini clar definite: ridicarea peretilor de caramida, debitat lemn pentru structura acoperisului, finisaje interioare, montat streasina, construirea atat a sistemului de preluare a apelor pluviale cat si trotuarelor perimetrale.  

***
  
Despre Grupul REWE 
 
Grupul REWE este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de comert si turism din Germania si Europa. Fondat in 1927, in prezent, Grupul REWE are 10.000 de magazine si 232.000 de angajati in 20 tari europene. In 2015, in Germania, Grupul REWE avea 10.000 de magazine, 226.000 de angajati si o cifra de afaceri de 38 miliarde de euro. In Romania, reteaua REWE numara 183 de magazine (175 de magazine Penny Market si 8 magazine XXL Mega Discount). 
 
Despre Habitat for Humanity Romania
 
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. In Romania este de 20 ani, timp in care a ajutat peste 64,000 de oameni sa aiba un loc mai bun in care sa traiasca. Peste 30,000 de voluntari, internationali si din companiile romanesti, au muncit pana acum pe santierele organizatiei. www.habitat.ro