Colaborarea KFC cu asociatia non-guvernamentala a inceput in luna martie 2015, atunci cand lantul de restaurante si-a propus sustinerea unei familii SOS prin asigurarea tuturor cheltuielilor aferente activitatilor de zi cu zi. Astfel, Hot Bucket-ul din meniul KFC a devenit „Bucket de bine”, iar fiecare produs vandut a insemnat un leu donat de KFC catre SOS Satele Copiilor Romania. Obiectivul initial a fost donarea sumei de 25.000 de euro pe parcursul unui an.  
 
KFC va sponsoriza, incepand cu 2016, inca o casa din cadrul SOS Satul Copiilor Bucuresti. Aici locuiesc 6 copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, ingrijiti de o mama sociala.
 
“Este o mare bucurie pentru noi faptul ca, in doar zece luni de campanie, am ajuns la performanta unor rezultate duble fata de ce ne-am propus. De aceea, am decis sa „adoptam” inca o familie SOS, pentru a oferi mai multor copii resursele de care au nevoie pentru o copilarie normala si o educatie adecvata. Le multumim pentru sustinere clientilor nostri care au ales Bucket-ul de bine. Continuam increzatori colaborarea cu Sos Satele Copiilor Romania si speram ca rezultatele sa fie la fel de bune si de acum inainte,” a spus Mark Hilton, Franchise Business Consultant KFC Romania.

“Dupa zece luni de la debutul campaniei Bucket de bine, am ajuns la concluzia frumoasa ca parteneriatul cu KFC a depasit sfera unei colaborari strict profesionale. Sustinerea pe care ne-au oferit-o pana in prezent si implicarea lor in toate momentele importante din viata copiilor i-au transformat pe prietenii de la KFC in adevarati membri ai familiei SOS. Iar acum familia se mareste, KFC va sprijini inca o casa din satul SOS din Bucuresti. Suntem mandri de aceasta colaborare si avem increderea ca, pentru copii, vor veni momente si mai frumoase”, a adaugat Carmen Bruma, Manager Departament Strangere de Fonduri si Comunicare, SOS Satele Copiilor Romania.
 
SOS Satele Copiilor creeaza un mediu de sustinere in care copiii parcurg toate etapele unei copilarii normale si ale unei dezvoltari armonioase. KFC va asigura toate cheltuielile necesare pentru alimente, imbracaminte, ingrijiri medicale si activitati educationale si de timp liber pentru toti copiii din cele doua case.
 
Campania „Bucket de bine” va continua in 2016 in restaurantele KFC din toata tara. Parteneriatul KFC cu SOS Satele Copiilor Romania se inscrie in directiile strategice de CSR ale KFC Romania, prin care compania sprijina educatia si dezvoltarea tinerilor, directie sustinuta in ultimii 8 ani prin parteneriate cu organizatii non-profit.
 
***
Despre KFC
KFC Corporation, cu sediul in Louisville, Kentucky, este cel mai popular lant de restaurante specializat in produse din carne de pui din lume. KFC este recunoscut prin Reteta Originala®, Extra Crispy™, Kentucky Grilled Chicken® si Extra Crispy™ Strips, Aripioare picante™, Go Cups, Famous Bowls, Pot Pies, sandvisuri de pui proaspat preparate, biscuiti si garnituri. KFC este prezent cu peste 19,400 de restaurante in 120 de tari si teritorii din intreaga lume. KFC Corporation este subsidiara a Yum! Brands, Inc., Louisville, Ky. (NYSE: YUM.)
In Romania, lantul de restaurante KFC este operat in sistem de franciza, licenta pentru Romania fiind acordata in 1997 companiei US Food Network KFC si numara 58 de restaurante atat in Bucuresti, cat si in alte orase precum Timisoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Pitesti sau Brasov. De asemenea, KFC Romania opereaza si un restaurant la Chisinau, Republica Moldova.

Despre SOS Satele Copiilor Romania
SOS Satele Copiilor Romania a fost infiintata in anul 1990. Asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau, oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii) si servicii educationale (Tabara de Vara, Proiecte Educationale). Misiunea SOS Satele Copiilor Romania este aceea de a favoriza educatia copiilor intr-un mediu familial propice dezvoltarii sanatoase si armonioase. In satele SOS, cei mici sunt incredintati unei mame SOS, care are in grija cate 5-7 copii, de a caror educatie, ingrijire si evolutie se ocupa indeaproape. De aproape 25 de ani, organizatia lupta sa schimbe viitorul copiilor din Romania, prin programe de consiliere si sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiilor biologice.In acest moment, peste 1000 de copii beneficiaza direct de sprijinul asociatiei SOS Satele Copiilor Romania si peste 15000 de copii au interactionat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informatii despre SOS Satele Copiilor Romania puteti gasi si pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.