Turneul Robotilor va consta intr-o serie de evenimente desfasurate pe parcusul unei intregi luni in filialele Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti - Liviu Rebreanu – marti, 27 mai, ora 14:00; I.L. Caragiale – marti, 3 iunie, ora 14:00; Ioan Slavici: marti, 10 iunie, ora 14:00; Lucian Blaga: marti, 17 iunie, ora 14:00. 

Printre invitatii care vor sustine prezentari se vor numara doi reprezentanti ai Clubului de robotica “RObotiqueFF” al Facultatii de Inginerie in Limbi Straine din Politehnica Bucuresti, precum si Iulian Lazar, castigatorul concursului Tech School din cadrul platformei www.smartnation.ro , la categoria 15-19 ani. In cadrul evenimentului Iulian Lazar va vorbi despre Robotul subacvatic ROV1.0, care se poate scufunda la o adancime mult mai mare decat cea la care un om rezista sub apa.

Participantii vor avea ocazia sa observe  diverse tipuri de roboti, sa afle detalii despre construirea  lor si chiar sa ii manevreze, la indicatiile studentilor specialisti. 

Despre Biblioteca Metropolitana 
Biblioteca Metropolitana Bucuresti este reteaua de biblioteci publice care serveste interesele de lectura si informare ale bucurestenilor. Misiunea ei este de a facilita accesul gratuit si nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care sustine activ informarea, cercetarea, educatia si recreerea locuitorilor din Bucuresti si din judetul Ilfov, si care contribuie activ la imbunatatirea calitatii vietii bucurestenilor prin oferta ei inovatoare si programul integrat de servicii cu caracter public.
 
Informatii suplimentare despre UPC 
UPC Romania, una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii de pe piata locala, este lider in domeniul inovatiei in tehnologie. Compania ofera servicii de televiziune (digitala, prin satelit si analogica), Internet in banda larga si telefonie in aproximativ 200 de orase. Serviciile digitale oferite de UPC Romania ii conecteaza pe cei 1.179.500 de clienti la universul digital si le ofera experiente uimitoare. Premierele UPC pe piata din Romania includ lansarea televiziunii digitale, a tehnologiilor HD, DVR, 3D, dar si a internetului de mare viteza, Fiber Power 200 Mbps. UPC Romania este afiliata la Liberty Global, Inc. Pentru mai multe detalii, va rugam sa vizitati www.upc.ro.