De asemenea, prestigiosul clasament de sustenabilitate Corporate Knights Global 100 plasează ROCKWOOL pe locul 1 la nivel global în topul companiilor de produse pentru construcții.

În clasamentul de sustenabilitate Global 100 din acest an al Corporate Knights, ROCKWOOL este recunoscută ca una dintre cele mai sustenabile companii din lume și liderul global în domeniul sustenabilității printre companiile de produse pentru construcții.

Clasamentul anual Corporate Knights Global 100 compară și clasifică cantitativ cele mai mari companii cotate la bursă din lume, subliniind în egală măsură impactul negativ al operațiunilor unei companii, precum și impactul pozitiv al produselor și serviciilor sale de bază asupra oamenilor și planetei.

Clasamentul se bazează pe o evaluare riguroasă a 6.720 de companii cu venituri de peste 1 miliard USD. Potrivit Corporate Knights, companiile din Global 100 au randamente totale nete care depășesc indicele MSCI ACWI și alți indici ESG de la crearea clasamentului în 2005.

Suntem onorați să fim incluși în clasamentul Global 100 împreună cu atât de multe companii respectate și să fim pe locul 1 printre companiile de produse pentru construcții. Mai avem de lucru în unele domenii, dar, în calitate de companie intens consumatoare de energie pentru producție, este deosebit de încurajator să fim recunoscuți atât pentru impactul pozitiv al produselor ROCKWOOL, cât și pentru eforturile noastre de a decarboniza și de a reduce impactul operațiunilor noastre.”, a declarat Mirella Vitale, Senior Vice President ROCKWOOL.

Produse sustenabile și progres către decarbonizare

Materialul de bază pentru produsele ROCKWOOL este vata bazaltică. Fabricată din rocă vulcanică, este complet reciclabilă, cu multiple proprietăți inerente care o fac ideală pentru numeroase aplicații. Puteți afla mai multe despre ceea ce face ca produsele noastre din vată bazaltică să fie unice pe pagina noastră By Nature.

În timp ce producția noastră este intens consumatoare de energie, izolația din vată bazaltică ROCKWOOL economisește mult mai multă energie și CO2 – de fapt de 100 de ori mai mult – decât este consumată și emisă în timpul producției sale. Produsele din vată bazaltică din celelalte divizii ale noastre susțin stilul de viață sustenabil modern în domenii precum managementul apei, acustică, estetica clădirilor și soluții de creștere horticolă pentru cultivatorii profesioniști de sere.

În 2020, ROCKWOOL s-a înscris în inițiativa Science Based Targets (SBTi) și s-a angajat să respecte un plan verificat și aprobat pentru o reducere ambițioasă cu o treime a emisiilor noastre de gaze cu efect de seră pe ciclul de viață până în 2034, folosind 2019 ca punct de referință.

***

Despre Corporate Knights


Corporate Knights Inc. este o companie independentă de media și cercetare. Divizia sa de media publică revista premiată de economie sustenabilă Corporate Knights, difuzată în The Globe and Mail, The Washington Post și The Wall Street Journal. Divizia sa de cercetare produce clasamente de sustenabilitate, rapoarte de cercetare și evaluări ale produselor financiare bazate pe performanța de sustenabilitate corporativă. Aflați mai multe la www.corporateknights.com.