► Peste 70.000 de copaci vor împăduri o suprafață de 13,5 hectare de teren
► 8 acțiuni de plantare în 7 județe: Giurgiu, Teleorman, Prahova, Dolj, Ialomița, Constanța și București
► Cei care doresc să participe, ca voluntari, se pot înscrie pe www.taraluiandrei.ro

OMV Petrom demarează, în această toamnă, o amplă campanie de plantare - „România plantează pentru mâine”. Campania se desfășoară în 7 județe din țară, în parteneriat cu 7 ONG-uri de mediu. În noiembrie, angajații companiei, alături de alți voluntari, vor planta 70.000 de copaci pe o suprafață de 13,5 hectare.

Începând din 2008, OMV Petrom este unul dintre cei mai mari promotori privați ai acțiunilor de plantare, cu peste 700.000 de copaci plantați pe o suprafață de 140 de hectare până în prezent. Pădurile au un rol important în absorbția și stocarea dioxidului de carbon (CO2) din atmosferă, de aceea plantarea copacilor ca mod de protejare și păstrare a pădurilor este o soluție cheie bazată pe natură, pentru a preîntâmpina riscurile ce survin în urma schimbărilor climatice. OMV Petrom își propune să continue campaniile de plantare și în următorii 3 ani.
 
Acțiunile de plantare se vor derula în parteneriat 7 ONG-uri: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Pădurea Copiilor, Plantăm Fapte Bune în România, Viitor Plus, Pro Eco Tur și Parcul Natural Văcărești. De asemenea, acestea vor asigura mentenanța zonelor plantate în următorii 2-3 ani.

Cele 8 plantări vor avea loc după cum urmează:
- 2 noiembrie: Corbu (Constanța) și Bistreț (Dolj)
- 16 noiembrie: Vânătorii Mici (Giurgiu), Grindu (Ialomița) și Parcul Văcărești (București)
- 23 noiembrie: Mârșani (Dolj) și Tinosu (Prahova)
- 30 noiembrie: Videle (Teleorman)

Voluntarii se pot înscrie pe site-ul https://www.taraluiandrei.ro.

Această campanie contribuie la susținerea a trei obiective din Agenda 2030 de Dezvoltare Durabilă: (13) Acțiunea asupra Climei, (15) Viața pe Pământ și (17) Parteneriate pentru Realizarea Obiectivelor.

***
Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficientă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi țările învecinate prin intermediul a 790 benzinării, la sfârșitul lui septembrie 2019, sub două branduri, OMV și Petrom.
 
OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,998%, iar 18,352% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.
 
OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de 27,8 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2018.
 
Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007-2018, compania a alocat aproximativ 52,5 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.