Actiunea face parte din programul "Impreuna pentru fiecare" al Rompetrol si a fost implementata de Asociatia Linisor din Hunedoara.

In perioada 13 noiembrie-13 decembrie, Asociatia “Linisor” din Hunedoara a derulat proiectul “Un mediu curat pentru comunitatea hunedoreana”. Acesta este unul dintre cele 16 proiecte finantate de Rompetrol in cadrul programului “Impreuna pentru fiecare”.

Voluntarii, impartiti in grupuri, au adunat gunoaiele din padurea Chizid de la marginea orasului Hunedoara. Scopul proiectului a fost ecologizarea padurii Chizid din Hunedoara si educarea comunitatii in vederea pastrarii unui mediu curat.

Proiectul a fost realizat cu ajutorul a peste 100 de voluntari din randurile hunedorenilor, reprezentantilor autoritatilor locale, angajatilor Rompetrol, Ligii Pensionarilor si membrilor Asociatiilor “Linisor” si “Atletic”.

AVoluntarii au colectat selectiv deseurile din padure si apoi le-au transportat in locuri corespunzatoare. cestia au colectat selectiv gunoaiele de pe o suprafata de 10 ha de padure, au montat pubele ecologice, banci si panouri cu mesaje pentru pastrarea curateniei.
 
Ca parte a componentei educationale, Asociatia “Linisor” a organizat seminarii pe tema protectiei mediului, ateliere de creatie pentru elevi, cercuri de dezbateri pentru varstnici si proiectii de filme pentru membrii comunitatii. De asemenea, organizatorii au impartit localnicilor pliante cu informatii despre legislatia de mediu.


Articolul integral pe www.responsabilitatesociala.ro