Grupul Rompetrol, prin programul national “Impreuna pentru fiecare”, a sprijinit ecologizarea Padurii Hoia, Cluj.

“Prin programele de responsabilitate sociala, Grupul Rompetrol se implica activ in dezvoltarea durabila a societatii in care isi desfasoara operatiunile. Proiectele din domeniul protectiei mediului, pe langa activitatile de ecologizare, isi propun sa schimbe atitudinea comunitatii, sa o educe in spiritul protejarii naturii”, declara Oana Nastase, director de comunicare al Grupului Rompetrol.



Proiectul "Cot la Cot pentru Hoia", propus de Fundatia Estuar - Centrul Social Cluj, a fost implementat in perioada 01 – 27 martie 2010 si a vizat ecologizarea unei suprafete de 5 hectare din padure, montarea de pubele ecologice si pancarte de semnalizare. In urma acestor activitati s-au colectat peste 10 m3 de deseuri, in derularea acestora fiind implicati peste 100 voluntari: membri ai Fundatiei Estuar, elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, studenti din Cluj si angajati Rompetrol.





Componenta educationala a proiectului a constat in organizarea de seminarii pe tema protectiei mediului, cercuri de discutii la care au participat membrii comunitatii clujene: autoritati locale, studenti, persoane cu dizabilitati care primesc asistenta in cadrul Fundatiei Estuar. De asemenea, din sticlele de plastic adunate se va construi un glob pamantesc ce va fi instalat intr-o zona a padurii preferata de turisti, cu scopul de a atrage atentia asupra necesitatii respectarii si protejarii naturii.

„Proiectul Cot la Cot pentru Hoia a avut ca obiective ecologizarea Padurii Hoia si integrarea in comunitate a adultilor cu dizabilitati. Am atins cele doua scopuri initiale si am demonstrat ca vointa fiecaruia depaseste diferentele si barierele sociale, impreuna suntem mai puternici, creativi, inovatori. Multumim companiei Rompetrol pentru sprijinul si increderea acordate pentru atingerea celor doua obiective”, declara Alice Farcas, Presedinte al Fundatiei Estuar Centrul Social Cluj si initiatoarea proiectului.




Despre „Impreuna pentru fiecare”:

In programul „ Impreuna pentru fiecare” 2009, parte a platformei de CSR „Energia vine din suflet”, au fost inscrise 89 proiecte (55 in domeniul sanatatii si 34 in domeniul mediului) si au fost selectate pentru finantare 16 proiecte (8 din domeniul sanatate si 8 din sfera protectiei mediului) in judetele Alba, Arges, Bucuresti, Cluj, Dolj, Hunedoara, Maramures, Valcea, Satu Mare si Suceava. Proiectele din domeniul sanatate au propus renovarea si dotarea unor dispensare medicale din mediul rural si urban, iar cele din domeniul protectiei mediului au vizat ecologizarea unor zone poluate.

Detalii despre stadiul implementarii proiectelor pot fi gasite la adresa web: www.impreunapentrufiecare.ro/blog .

Programul „Impreuna pentru fiecare” porneste din aceleasi valori ca cele ale oamenilor din Rompetrol: „Puterea Grupului Rompetrol nu sta in tehnologie, ci in noi, oamenii care facem posibila aceasta evolutie surprinzatoare. Ceea ce am facut pana acum este dovada vie a faptului ca noi, cei care producem energie, ne-am asumat o noua dimensiune a muncii noastre: aceea de A DA SUFLET ENERGIEI”.

Contact:
Costinela Dragan                                                                                  
Tel.: 021 307 74 17