Rompetrol și Asociația Dăruiește Aripi au finalizat lucrările de construcție și dotarea cu echipamente a camerei de anestezie pentru RMN din cadrul Institutului Oncologic București, cu o investiție de 30,000 euro. Beneficiarii sunt sute de copii din toată țara, internați anual cu afecțiuni oncologice, care evită astfel deplasările în alte spitale și urmează în același loc, gratuit, întregul program de analize medicale și tratament specializat.
 
“Multe din investițiile noastre de anul acesta au mers către susținerea sectorului medical și mulți dintre beneficiarii proiectelor noastre sunt copiii – fie prin proiecte de sănătate, sau de sprijin al sistemului de educație online. Anul acesta am eficientizat și mai mult costurile interne pentru a putea redirecționa fonduri suplimentare din partea companiei către sectoarele cu nevoi acute ale societății, iar acest proiect este un gest simbolic al Rompetrol, de Crăciun, în numele partenerilor noștri de business, pentru a ajuta cât mai mulți copii care se confruntă și cu tratament oncologic, și cu temerile și riscurile pandemiei” - Iskander Abdibaitov, director departament dezvoltare corporativă al KMG International.
 
Spațiul modernizat are o suprafață de 50 mp și îndeplinește toate cerințele unei structuri de anestezie- terapie intensivă, cu instalație proprie de climatizare și gaze medicale. Până acum, examinarea RMN la copiii mici, în lipsa unui spațiu adecvat, nu putea fi efectuată în cadrul Institutului Oncologic București, deși exista personal medical specializat. Secția de oncologie pediatrică din cadrul acestui spital este cea mai mare din țară, patologia pacienților fiind exclusive tumori solide, iar examinarea RMN este esențiala în decizia privind protocoalele de chimioterapie, cât și în procesul de monitorizare a bolii.

“Înainte de pandemie, când mergeam zilnic în secția de oncologie pediatrică să înțeleg mai bine situația acestor copii de la fața locului, dr. Monica Dragomir, șefa secției, mi-a semnalat lipsa unei structuri care să deservească administrarea anesteziei generale pentru examinarea RMN a copiilor, la spital. Am decis să demarăm proiectul, iar acum procedura a devenit complet gratuită și sigură, copiii fiind tratați într-un singur loc. Deplasarea în alte locuri pentru RMN venea și cu un risc suplimentar de infectare cu Sars-Cov 2, și cu costuri pentru familie. Mulțumim Rompetrol pentru sprijin, pentru această reușită împreună“– Alina Pătrăhău, fondatoare a Asociației Dăruiește Aripi.

***
KMG International
prin parteneriatele sale cu Fundația pentru SMURD, Asociația Dăruiește Aripi, Crucea Roșie Română a sprijinit anul acesta comunitățile din Constanța, Prahova și București în gestionarea pandemiei de covid-19, prin donația de carburant pentru Serviciul de Ambulanță, achiziția de consumabile medicale (măști, mănuși), aparatura medicală și paturi de terapie intensivă, reactivi pentru determinarea tipului de virus (analiza genomului pentru identificarea specificităţii naţionale şi a potenţialelor mutaţii genetice, de către Institutul Cantacuzino), o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi ce poate  fi folosită oriunde în țară în perioada pandemiei, dar și în situații de calamități și dezastre. Suplimentar Grupul a susținut cu carburant și diferite ONGuri pentru acordarea de îngrijire medical specializată la domiciliul pacienților (Hospice Casa Speranței, Dăruiește Aripi) și pentru transportul pacienților în siguranță de acasă la spital, pentru tratament (prin Asociația Magic).