Samsung Electronics Romania anunta debutul editiei de toamna a caravanei Trends of Tomorrow – proiect de CSR demarat in 2011, care are drept scop orientarea profesionala si sustinerea dezvoltarii personale a elevilor de liceu. In cadrul caravanei, tinerii vor participa la “ora SMART” unde vor afla tendintele actuale de pe piata muncii, descoperind importanta consolidarii aptitudinilor digitale, esentiale pentru o cariera de succes. Caravana de toamna se va desfasura in perioada 15 octombrie – 5 noiembrie 2013 in 4 orase: Targu-Jiu, Alba-Iulia, Pitesti si Focsani.
 
Caravana va sosi in liceele de prestigiu din cele patru orase si isi propune sa le ofere tinerilor o perspectiva inovatoare asupra importantei aptitudinilor digitale in construirea traseului profesional. Elevii vor afla sfaturi utile pentru orientarea profesionala, de la modalitatea de consolidare a aptitudinilor necesare angajarii pana la completarea corecta a unui CV. Astfel, tinerii vor putea sa devina mai competitivi pe piata muncii, inca de la debutul in cariera. Suportul pe zona de consultanta in domeniul resurselor umane este oferit de specialistul eJOBS, Aurora Mateiuc. 
 
„Inca de la editia din primavara am conturat o perspectiva asupra importantei aptitudinilor digitale. Prin intermediul acestei caravane ne dorim sa le aratam tinerilor maniera in care tehnologia le va influenta traseul profesional. Astfel, reprezentantii generatiei digitale vor putea afla modul in care toate informatiile, aflate la un click distanta, pot avea un impact hotarator asupra carierei lor. Prin intermediul acestei etape a campaniei Trends of Tomorrow ne dorim sa consolidam aportul Samsung in ceea ce priveste conturarea deciziilor de cariera pentru tineri. In acest mod, caravana Trends of Tomorrow devine o pledoarie pentru aptitudinile digitale care sunt decisive pentru traseul profesional al tinerilor.”, a declarat Mihaela Stanoiu, Marketing Manager Samsung Electronics Romania.
 
Pentru a-i sustine in primii pasi spre alegerea unei cariere, campania Trends of Tomorrow ofera tinerilor informatii nu doar prin intermediul orelor SMART de pe perioada caravanei, ci si prin pagina oficiala de Facebook, Trends of Tomorrow. O aplicatie special dezvoltata le sta la dispozitie pentru a invata modalitatea corecta de completare a unui CV. Fiecare utilizator are ocazia sa isi insereze datele personale iar aplicatia genereaza un CV ce poate fi descarat direct de pe pagina de Facebook. Alaturi de posibilitatea de a realiza CV-ul prin intermediul retelei de socializare, tinerii pot gasi si sfaturi practice care sa ii ajute pe parcursul primilor pasi in cariera. In acest mod, pagina de Facebook Trends of Tomorrow devine o platforma prietenoasa de dialog constant cu cei aflati la inceput de cariera. 
In primul val al caravanei din 2013, desfasurat in intervalul 15 mai – 5 iunie, initiativa Trends of Tomorrow a vizat 25 licee de top din Craiova, Constanta, Ploiesti, Sibiu si Galati. Echipa de specialisti a stat de vorba cu peste 3600 de elevi despre viitorul lor profesional si despre trendurile in comunicarea digitala. 

Mai multe detalii despre caravana Trends of Tomorrow: http://www.facebook.com/SamsungTrends