STARTUL va avea loc in data de 1 noiembrie  de la ora 7 dimineata din Bucuresti, Bd. Expozitiei nr.1F
 
A doua editie a maratonului caritabil “1000Balkan Charity Challenge” se va desfasura intre 1 si 11 noiembrie 2013, iar participantii vor parcurge in alergare sau pe bicicleta 1.000 de km intre Bucuresti si Sofia, traversand Dunarea si muntii Balcani.

HOSPICE Casa Sperantei este principala fundatie partenera in Romania si anul acesta strange fonduri pentru a oferi ingrijire specializata intr-un centru de terapie multisenzoriala cu scopul de a aduce alinare in viata unui numar de 60 de copii cu boli incurabile si dizabilitati fizice severe in noul centru HOSPICE din Bucuresti. Fundatia partenera din Bulgaria este Bulgarian Charities Aid Foundation.

Entitatile juridice UniCredit din Romania si Bulgaria sunt sponsorii principali ai evenimentului ce face parte din proiectul de traditie ce are loc anual, Campania de Gift Matching. Aceasta campanie strange zeci de mii de euro si ii dubleaza pentru un impact real in comunitatile beneficiare.
 
Dupa succesul primei editii a evenimentului ‘1000 Balkan Charity Challenge’, a doua editie va avea loc in acest an in perioada 1- 11 noiembrie 2013. Este un eveniment ce implica doua tari si este organizat cu sustinerea fundatiei HOSPICE Casa Sperantei si UniCredit Tiriac Bank din Romania si fundatia Bulgarian Charities Aid si Unicredit Bulbank din Bulgaria. Scopul acestui amplu eveniment este de a:
a. Promova sportul, in mod special sportul de masa in natura, ca un mod de viata alternativ, sanatos si accesibil.
b. Dezvolta prin sport cultura implicarii sociale si sustinerea fundatiilor non-profit prin strangerea de fonduri pentru 12 cauze caritabile din Romania si 6 cauze din Bulgaria.
c. Conecta oamenii din tarile vecine.
d. Motiva plantarea de specii de copaci ce sunt pe cale de disparitie (Ginkgo Biloba si Meta Sequoya) la finalul fiecarei zile din proiect.
e. Initia o traditie pentru acest spatiu geograpfic de a testa limitelor corpului uman, al mintii si al spiritului prin evenimente de anduranta.
 
"1000 Balkan Charity Challenge este o metafora si un exemplu real de viata, al unui colectiv si a unui serviciu activ al comunitatii care este in simbioza cu dorinta eterna a omului de a-si depasi propria conditie si dorinta de a trai viata intr-un mod corect si plenar.. holistic" declara Stanislav Georgiev, fost CFO al UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Bulbank si initiatorul proiectului. ‘’Experienta de anul trecut ne-a demonstrat ca putem sa schimbam, influentam, inspiram si motivam multi oameni sa faca pasul urmator pentru a trai o viata implinita."
 
Duatlonul este deopotriva un efort mental si fizic extrem dar si o aventura memorabila. Traseul de 1050 km presupune traversarea de doua ori a Dunarii si a muntilor Balcani prin doua poduri ce leaga Romania si Bulgaria (Giurgiu-Ruse and Calafat-Vidin), trecand prin locuri cu peisaje spectaculoase si cu diferente de altitudine de 3500 de metri. Astfel, prima parte a maratonului, de la Bucuresti la Sofia, va fi parcursa pe bicicleta, in patru zile, cate 160 de km in fiecare zi. La intoarcere, participantii vor parcurge traseul in alergare, timp de 7 zile, respectiv cate 60 de km pe zi.  
 
STARTUL va avea loc in data de 1 noiembrie  de la ora 7 dimineata din Bucuresti Bd. Expozitiei si va gazdui si Finish-ul din data de 11 noiembrie, ora 17.00. Grupul va ajunge in Bulgaria, Sofia (Piata Sveta Nedelya vis a vis de biserica Sf. Nedelya) in data de 4 noiembrie si va porni inapoi spre Bucuresti pe 5 noiembrie la ora 7.30.
 
Companiile sunt invitate sa sustina maratonul si sa contribuie la finantarea celor 18 proiecte umanitare. De asemenea, pasionatii de sport care vor sa participe in aceasta aventura sunt invitati sa se inscrie pana pe 28 octombrie, in limita locurilor disponibile. Participantii pot opta fie pentru a parcurge intregul traseu, fie doar o portiune a acestuia. Odata intrati in cursa, participantii isi vor alege o cauza umanitara pe care sa o sustina strangand de la cunoscuti si prieteni sume pentru sustinerea cauzei, pe parcursul celor 11 zile cat va dura maratonul la adresa web http://www.1000balkan.com. Participantii vor beneficia de cele mai bune conditii pe parcursul traseului si vor fi insotiti de o echipa de suport formata dintr-un doctor si doi voluntari care vor asigura serviciile medicale, alimentatia si hidratarea. Mai multe informatii sunt disponibile pe pagina web.
 
Evenimentul este organizat cu sprijinul logistic a doua cluburi de specialitate, unul din Romania si celalalt din Bulgaria, respectiv Ro Club Maraton si Begach Running Club. De asemenea este sustinut de companii si institutii precum: Digi 24, Toyota, 3M, CityGrill, Diplomat Plaza, Aventuria, Superfit, American International School of Bucharest, Kyani, Djili Soy Romania, Brevis, Chipita, La Fantana si Izvorul Minunilor. Alte companii sunt invitate sa se implice.
 
                                     
***
HOSPICE Casa Sperantei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli terminale in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti.
 
Ingrijirea paliativa este ingrijirea menita sa amelioreze calitatea vietii pacientilor si familiilor acestora, atunci cand se confrunta cu probleme asociate bolilor amenintatoare de viata, prin prevenirea si inlaturarea suferintei, prin identificarea precoce, evaluarea si tratamentul durerii si al altor probleme de natura fizica, sociala, psiho-emotionala si spirituala. (dupa Definitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2002)
 
HOSPICE asigura gratuit, de 20 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli incurabile si a fost desemnata ca fiind centru de excelenta pentru Europa de Sud Est.
 
Media Contact :
Daniel A. Bujorean, Coordonator National de PR,  daniel.bujorean@hospice.ro, 0733 553 402
Pentru fotografii si clipuri video despre activitatea HOSPICE accesati www.hospice.ro/media