Pentru copiii cu Sindrom Down, întârzieri în dezvoltare, tulburări de limbaj, ADHD sau tulburări emoționale, fiecare zi înseamnă o provocare. Lumea copilăriei lor este diferită de cea a celorlalți copii, însă poate deveni mai bună atunci când au parte de ajutor specializat. Pentru toți cei mici, Shopping City Timișoara a susținut, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, modernizarea camerei speciale de terapie senzorială. Aceasta este accesibilă tuturor copiilor din județul Timiș care se confruntă cu astfel de patologii.

 
„Fiecare proiect dedicat celor mici este un proiect dedicat întregii comunități. Astfel, în mod natural, atunci când am identificat, alături de partenerii noștri de la Moto Aikon, necesitatea modernizării camerei de terapie senzorială ce dispunea doar de aparatură învechită, am decis imediat să contribuim. Am refăcut acestă cameră pentru ca toți copiii din județul Timiș să se bucure de efectele sale benefice și în același timp pentru a veni în ajutorul specialiștilor care se luptă să le ofere acestora o copilărie mai sănătoasă,” declară Florin Dumitrescu, Center Manager Shopping City Timișoara.

Ce este și de ce este necesară o cameră de terapie senzorială?

Camera de terapie este un spațiu cu iluminare si muzică specială pentru crearea unei atmosfere de relaxare și este folosită de specialiști pentru stimularea polisenzorială a copiilor ce prezintă patologii diverse, cum ar fi: disfuncții de integrare senzorială, tulburări de spectru autist, Sindrom Down, întârzieri în dezvoltare, tulburări de limbaj, ADHD, tulburări emoționale.
Obiectivul este acela de îmbunătățire a abilităților perceptiv-motrice, comunicaționale, motorii, sociale și de scădere a nivelului anxietății sau a tulburărilor de comportament.

Noua cameră de terapie dispune de o perdea din fibră optică ce stimuleză tactil si vizual copiii, de o piscină interactivă cu bile, un instrument complex în terapia copiilor și persoanelor diagnosticate cu ADHD, autism, cu afecțiuni neuromotorii, anxiosi, autoagresivi, ce îi stimulează pe aceștia motric, tactil, cognitiv și proprioceptiv într-o maniera distractivă, dar și de tuburi cu bule. Acestea sunt folosite ca un instrument complementar pentru activitatile de stimulare senzoriala sau utilizate interactive.

Shopping City Timișoara și Moto Aikon, împreună pentru cei mici

Pe lângă modernizarea camerei de terapie senzorială, centrul comercial, alături de Moto Aikon au contribui cu repararea locurilor de joacă din cadrul DGASPC TIMIȘ, pentru ca cei mici să se distreze în siguranță.



***
SHOPPING CITY TIMIȘOARA situat pe Calea Şagului nr. 100, deține o suprafaţă închiriabilă de 72.000 metri pătraţi și pune la dispoziția clienților săi 2.700 de locuri de parcare. Acesta găzduiește branduri de prestigiu internațional precum Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, H&M, Peek & Cloppenburg, Reserved, Cropp, House, Sinsay, C&A, New Yorker, LC Waikiki, CCC, Orsay, Sport Vision, Hervis, Kenvelo, Lee Cooper, Time Out, Humanic, Office Shoes, Deichmann, Sephora, Douglas, Tom Tailor, Suvari, Teilor, Pizza Hut, Starbucks, alături de branduri românești apreciate la nivel național.

Carrefour a deschis în Timişoara primul şi singurul hipermarket din zona de vest a ţării. Magazinul se întinde pe o suprafaţă de 10.000 mp.

În luna octombrie a anului 2021, Shopping City Timișoara a lansat SPOT, o aplicație mobilă ce recompensează utilizatorii cu puncte de loialitate pentru fiecare sesiune de cumpărături, oferindu-le astfel access la oferte și beneficii exclusive, în funcție de statutul atins în program. Aplicația mobilă de recompensare a clienților loiali este disponibilă în toate cele 15 centre comerciale ale grupului NEPI Rockcastle din România. Înrolarea în program este gratuită. Aplicația SPOT este gratuită și poate fi descărcată atât din
Google Play, cât și din App Store.