Signify (Euronext: LIGHT), lider mondial în domeniul iluminatului, demonstrează eficiența corpurilor de iluminat Philips cu UV-C în neutralizarea SARS-CoV-2. Concluzia reiese dintr-un studiu desfășurat în colaborare cu cercetătorii de la Innovative Bioanalysis, un laborator de referință certificat CAP, CLIA, AABB din Costa Mesa, California.

Sistemele cu raze UV-C pentru aerul din nivelul superior al spațiilor închise au distrus în proporție de 99.99% virusul SARS-CoV-2 din încăpere , într-un interval 10 minute. După o expunere de 20 de minute, virusul a devenit indetectabil.
 
„Pornind de la premisa că expunerea la radiațiile UV-C neutralizează germenii patogeni, ne așteptăm ca iluminatul cu UV-C să aibă un impact similar asupra diverselor mutații genetice ale SARS-CoV-2”, a afirmat Sam Kabbani, Chief Scientific Officer în cadrul Innovative Bioanalysis.

„Rezultatele acestei cercetări atestă eficiența echipamentelor noastre în dezinfectarea cu UV-C, dar mai ales contribuția lor importantă în lupta împotriva SARS-CoV-2, cât și a altor virusuri”, a declarat Harsh Chitale, Liderul Deviziei de Soluții Digitale din cadrul Signify. „Demonstrează cum tehnologia UV-C poate fi o măsură preventivă de succes pentru organizațiile aflate în căutarea unor soluții prin care să asigure un mediu sigur și steril vizitatorilor, cumpărătorilor și angajaților”.

În 2020, Signify a crescut de 8 ori producția de surse de iluminat cu UV-C în sprijinul luptei împotriva COVID-19 și a achiziționat GLA pentru a-și completa portofoliul de echipamente destinate igienizării aerului din încăperi. De atunci, compania a instalat sisteme destinate dezinfectării cu UV-C în multiple locații, precum ale retailerilor EDEKA Clausen (Germania) și dm (Slovacia), dar și Clubul de Rugby Harlequins din Marea Britanie.

Datorită înălțimii la care sunt montate, echipamentele de dezinfectare permit prezența oamenilor în încăpere și nu influențează desfășurarea obișnuită a activităților. Prin ventilație mecanică sau flux natural, aerul dezinfectat este împins către partea inferioară a camerei. Mai mult, protecția și optica surselor de iluminat sunt proiectate special pentru a împiedica expunerea accidentală a oamenilor din încăpere la radiațiile UV-C.

Pentru mai bine de 35 de ani, Signify s-a aflat în fruntea tehnologiei UV. Cu un istoric de soluții inovative și o expertiză consolidată în domeniul iluminatului cu UV-C, dispozitivele Signify sunt proiectate, instalate și utilizate în conformitate cu instrucțiuni riguroase de siguranță și fabricate în urma unor procese industriale atent controlate. Sursele de lumina cu UV-C se utilizează întotdeauna de către profesioniști, conform instrucțiunilor și cerințelor de siguranță.

Pentru mai multe informații despre sistemele Signify cu UV-C, accesați site-ul companiei.  

***
Despre Signify

Signify (Euronext: LIGHT) este lider global în domeniul iluminatului pentru piaţa profesională şi de consum şi al iluminatului care utilizează Internetul Lucrurilor. Produsele noastre marca Philips, sistemele de iluminat conectat Interact şi serviciile de date aduc valoare de business și transformă viețile oamenilor în case, clădiri de birouri și spații publice. Cu vânzări de peste 6.5 miliarde de EUR în 2020, avem o echipă de aproximativ 38,000 de angajați în peste 70 de țări şi exploatăm potenţialul extraordinar al luminii pentru a îmbunătăţi vieţile oamenilor. În 2020, compania a atins neutralitatea emisiilor de carbon, a fost inclusă în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones pentru al patrulea an consecutiv și a fost desemnată Liderul Industriei în 2017, 2018 și 2019. Știri despre Signify se regăsesc în Newsroom, pe Twitter şi pe LinkedIn. Informațiile pentru investitori pot fi găsite
pe pagina Investor Relations.