Campania „Romani pentru Romani” a inceput in august 2014, avand ca beneficiari victimele indundatiilor din iulie anul trecut, din satul Milcoveni, comuna Corbu, judetul Olt. Intemperiile au distrus 99 de case si au avariat alte 1.163, in afara de alte sute inundate si mii de anexe distruse sau deteriorate. Siniat Romania a contribuit la construirea acestor locuinte, prin actiuni de voluntariat si prin sponsorizarea cu materiale de finisaje interioare de cea mai buna calitate.
 
In prima zi alaturi de Habitat pentru Umanitate Pitesti, voluntarii Siniat au lucrat la casa unei familii formate dintr-o mama vaduva si fiul acesteia, unde au refacut pardoseala si camerele interioare prin montarea placilor de gips-carton. In urmatoarele zile, voluntarii au venit in ajutorul altei familii, de data aceasta mai numeroasa. Echipa Siniat a montat placile de gips-carton si geamurile si au contribuit la aducerea constructiei la un pas mai aproape de finalizare.
 
“Ne-am alaturat cu drag initiativei Habitat pentru Umanitate Pitesti si ne-am bucurat ca am putut oferi o mana de ajutor familiilor din judetul Olt. Cu totii avem nevoie de o locuinta sigura si decenta, iar victimele dezastrelor naturale trebuie sprijinite in astfel de situatii. Ne-au impresionat cazurile celor care, in urma acestor tragedii, au ramas fara case si vom continua sa ne implicam in actiuni de voluntariat care sa aduca o speranta in viata acestor oameni”, a declarat Bogdan Tulbure, Technical & Marketing Manager Siniat Romania. 
 
Siniat Romania este unul din cei mai mari producatori si furnizori mondiali de materiale de calitate si solutii pentru constructii. Compania are un angajament fata de oameni, regiuni si fata de intreaga planeta, asigurandu-se ca actiunile si activitatile lor vor avea intotdeauna un impact pozitiv in societate si in mediu. Din acest angajament fac parte si actiunile de voluntariat si sponzorizare ale diverselor actiuni umanitare, cum sunt si cele derulate de catre Asociatia Habitat pentru Umanitate din Pitesti. 
 
 
Despre Siniat
Compania Siniat Romania este membra a grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producatori si furnizori mondiali de materiale de calitate si solutii pentru constructii. Grupul Etex este prezent pe mai multe continente: Europa, America Latina, Africa, Asia si Oceania. Desfasoara activitati in 44 de tari, avand circa 17.000 de angajati care opereaza 121 de fabrici. 
 
Prin cele doua fabrici in care produce placi de gips-carton si ipsos, la Bucuresti si Aghiresu (judetul Cluj), Siniat Romania este unul dintre liderii locali in solutii pentru constructii. Deschiderea celei de a treia fabrici, la Turceni (judetul Gorj), va pozitiona Siniat Romania ca fiind singura companie care foloseste gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrala termoelectrica, si nu in urma exploatarii in cariere deschise, in acest fel contribuind major la protejarea mediului inconjurator.
 
Mai multe informatii despre Siniat gasiti la: www.siniat.ro