Fondurile au fost direcționate către proiectele Asociației Climb Again, Asociației OvidiuRo și ale SOS Satele Copiilor

SkyTower se implică activ și continuă să sprijine programele care asigură șanse egale de dezvoltare pentru copii din România, prin donații în valoare a câte 40.000 lei pentru trei organizații partenere: Asociația Climb Again, Asociația OvidiuRo și SOS Satele Copiilor.

Pentru al doilea an la rând, SkyTower a susținut dezvoltarea activităților Asociației Climb Again, care oferă terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu dizabilități. Susținerea financiară a fost direcționată către exinderea centrului de escaladă Climb Again București. Asociația își propune să ghideze pașii copiilor și tinerilor, și să le faciliteze creșterea încrederii în sine și independența, prin terapii integrate de escaladă și sprijin kinetoterapeutic și psihologic.

O parte dintre tinerii beneficiari ai centrului Climb Again au deja rezultate notabile și fac parte acum din Lotul Național Paralimpic de Paraclimbing, câștigând medalii de aur, argint și bronz la competiții internaționale, precum Cupe Mondiale de Paraclimbing și Campionate Mondiale.

Schimbările pozitive pe care le generează aceste cauze nobile și rezultatele acestor tineri ne motivează și ne inspirăsă ne implicăm mai mult în fiecare an și să ne stabilim noi obiective pentru susținerea educației și a oportunităților egale pentru noile generații. Tinerii, educația, și sprijinirea comunității sunt o direcție de dezvoltare importantă în strategia SkyTower, în care investim cu aceeași consecvență ca în zona operațională”, a declarat Ramona Boca, Coordonator PR & marketing, RPHI Romania - compania care deține și administrează SkyTower.

Cu ajutorul Asociației OvidiuRo, SkyTower a susținut în acest an programul național de educație timpurie „Citește-mi 100 de povești!” și a contribuit la donarea a peste 16.000 de cărți pentru cele 800 de grădinițe din România, care au fost incluse în programul național de încurajare a lecturii. Programul este implementat în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii și a fost lansat ca parte a proiectului “România Educată”, prin care peste 80.600 de copii de grădiniță participă zilnic la activități de lectură organizată.

De asemenea, în acest an SkyTower a susținut și programele de îngrijire și educație ale SOS Satele Copiilor pentru copii vulnerabili, care au pierdut sprijinul familiei. Organizația este unul dintre inițiatorii sistemului caselor de tip familial pentru copii în România.

***

Despre SkyTower


SkyTower este cea mai înaltă clădire din România și cea mai iconică clădire de birouri din București. Turnul are 37 de etaje, ajungând la o înălțime de 137 de metri deasupra solului și 60 de metri de structură subterană cu 5 etaje de locuri de parcare și depozitare. Toate zonele de birouri din SkyTower sunt iluminate natural, iar etajele superioare beneficiază de ascensoare de mare viteză, care ating o viteză maximă de 6 metri pe secundă.
SkyTower este prima clădire de birouri din România certificată LEED Platinum Operations and Maintenance (Operațiuni și Mentenanță), care deține și atestarea Gold DGNB pentru clădiri sustenabile, în urma evaluării de către ÖGNI (Societatea austriacă pentru managementul imobiliar sustenabil). De asemenea, SkyTower este prima clădire din România cu certificarea Shore Gold.
De la finalizarea construcției în decembrie 2012, SkyTower a devenit un punct de reper al orașului, remodelând orizontul noului cartier de afaceri din nordul Bucureștiului și stimulând dezvoltarea de noi proiecte în zona Floreasca-Aurel Vlaicu.
Mai multe informații aici: www.skytower.ro