În cadrul celei de-a 12-a ediții a Energy Forum & Awards Gala, Grupul CEZ în România a câștigat premiile „Engineering Solution of the Year” și „Energy Corporate Social Responsibility Award”, pentru implementarea sistemului de management avansat al dispeceratelor ADMS de către operatorul Distribuție Energie Oltenia și eforturile depuse timp de 10 ani în susținerea comunității locale prin proiectul Maratonul Olteniei.

„Ne-am asumat rolul de a cataliza energia viitorului. Această energie vine de la oamenii noștri și întreține un proces circular care ne inspiră să căutăm mijloace noi, soluții digitale și tehnologii eficiente. Dezvoltarea de sisteme avansate de management a rețelei și alte proiecte digitale ne confirmă faptul că ne aflăm pe drumul cel bun. Continuăm să investim în performanță, dar și în proiecte cu impact pozitiv în comunitate precum Maratonul Olteniei. În a 11-a ediție, suntem 1 cu sportul, 1 cu natura și reafirmăm faptul că performanța sportivă este cu atât mai valoroasă cu cât este obținută într-un mod responsabil, în armonie cu natura.” – Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Distribuție Oltenia, investiție în sisteme de management, pentru performanță în industrie

Distribuție Energie Oltenia a obținut premiul „Engineering Solution of the Year” pentru implementarea a două noi centre de dispecerat, de rezervă, în valoare de 2 milioane RON, parte din proiectul strategic ADMS - Advanced Distribution Management System în valoare de 76 milioane RON.

Realizate în iunie 2022, dispeceratele de rezervă aduc completări în schema de proiecte digitale care îmbunătățesc experiența consumatorilor de energie aflați în zona operațională a Distribuție Oltenia, cu un impact semnificativ asupra reducerii timpului mediu de așteptare pentru remedierea deranjamentelor. Alături de înființarea centrelor, Distribuție Oltenia a implementat tehnologii noi ca parte a punctelor de lucru, ce oferă instrumente digitale moderne dispecerilor, în vederea optimizării managementului deficiențelor din rețea.

 

Beneficiile aduse consumatorilor:

  • Reducerea timpului de așteptare în soluționarea întreruperilor, deranjamentelor și a incidentelor în rețea;
  • Localizarea eficientă a zonelor de întreruperi și distribuirea celor mai apropiate echipe operaționale de electricieni de zonele respective;
  • Rezolvarea mai rapidă a întreruperilor și realimentarea consumatorilor.
  •  

    Activitatea de dispecerat este vitală în asigurarea distribuției optime a energiei către consumatori. Investiția în proiectul ADMS reprezintă dezvoltarea unui sistem avansat de distribuție, o platformă care controlează, gestionează și optimizează procesul de distribuție de la monitorizare și prognoză până la coordonarea echipelor operaționale din teren.

    Maratonul Olteniei, de 11 ani, este 1 cu sportul, 1 cu comunitatea

    Maratonul Olteniei, este evenimentul care aduce în fiecare an, mai aproape, iubitorii de sport și fapte bune. Născut din nevoia de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a comunității locale din aria de acoperire a Grupului CEZ în România și puternic influențat de pasiunea pentru sport și promovarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, Maratonul Olteniei reprezintă reînoirea promisiunii CEZ de a păstra Râmnicu Vâlcea pe harta națională a marilor competiții de Half Marathon, Cross și MTB.

    În 10 ani de Maratonul Olteniei, peste 5760 de iubitori ai sportului au fost implicați, în timp ce sumele obținute în urma înscrierilor au fost dublate de către CEZ România de fiecare dată, donându-se astfel până în prezent un total de 137.152 euro către comunitatea locală din Vâlcea și numeroasele cauze sociale.

    În ediția #MO 2022 printre rezultatele obținute se numără:

  • 860 de competitori (702 în curse fizice și 158 în cursele virtuale);
  • 100 de voluntari CEZ;
  • 16 participanți înscriși în cursele dedicate persoanelor cu dizabilități;
  • 9237 euro donați către Narada, pentru rezolvarea a 3 alerte educaționale prezente în comunitatea din județul Vâlcea;
  • 7997 euro donați către Fundația Renașterea, pentru oferirea de teste gratuite Babes-Papanicolau femeilor și fetelor provenite din medii vulnerabile;
  • 4918 euro donați către Asociația ViitorPlus, pentru instalarea de panouri fotovoltaice în locuința unei familii dezavantajate.
  •  

    Divizia Oameni și Brand

    CEZ România