Sphera Franchise Group (SFG), cel mai mare grup din industria de food service din România, a publicat cel de-al treilea Raport de Sustenabilitate, aferent perioadei 2020 – 2021. Acesta prezintă informații legate de aspecte cheie ale Grupului, acțiunile, provocările, precum și rezultatele și performanțele companiilor din portofoliu – KFC, Pizza Hut și Taco Bell - pe toate cele trei piețe în care activează: România, Italia și Republica Moldova.
Raportul de Sustenabilitate marchează un progres pentru Sphera Franchise Group în ceea ce privește cadrul de raportare al performanțelor, acesta utilizând indicatorii GRI (Global Reporting Initiative) nivelul CORE (de bază) și SASB (Sustainability Accounting Standard Board) din industria specifică de restaurante. Trecerea la nivelul de raportare CORE reprezintă un pas firesc pentru Grup în demersul de transparentizare a activităților și impactului companiei. Fiind între liderii industriei și ai pieței de capital, Sphera contribuie semnificativ la un mediu de business mai responsabil și mai activ. De aceea, în ultimii doi ani, au fost făcute demersuri importante în domeniul ESG (Environment, Social & Governance), pe lângă modalitatea de raportare GRI CORE & SASB Index, fiind implementate certificări și realizate acțiuni de creștere a transparenței cu privire la activitatea și politicile Grupului.

“De peste 28 de ani, operăm în România unele dintre cele mai iubite branduri la nivel internațional. Viziunea Sphera Franchise Group, companie listată la Bursa de Valori București în 2017, este dezvoltarea continuă ca lider al industriei, prin relevanță și încredere. Strategia noastră este construită pe fundamente sustenabile, fiind conștienți de impactul pe care îl are o companie de talia noastră, precum și de standardele ridicate pe care le implică listarea la bursă. Avem onoarea, dar și responsabilitatea de a prezenta un nou Raport de Sustenabilitate, o nouă dovadă de transparență față de stakeholderi. În plus, trasăm o bună practică de evaluare a aspectelor cheie ale businessului, din punct de vedere al impactului economic, social și de mediu”, a declarat Călin Ionescu, CEO Sphera Franchise Group.

Raportul prezintă aspecte ce țin de sustenabilitate în raport direct sau indirect cu businessul: procese, furnizori, angajați, consumatori, relația cu comunitatea sau mediul înconjurător.

În 2021, Sphera a inițiat planul de aderare la inițiativa UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă internațională de responsabilitate socială corporativă, definitivarea procesului având loc în 2022. Grupul s-a angajat să promoveze cele 10 principii ale UNGC din domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului, anti-corupției și să contribuie la atingerea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, incluse de către Organizația Națiunilor Unite în Agenda Dezvoltării Sustenabile 2030.

Tot în 2021, au fost începute demersurile în vederea obținerii certificărilor în managementul siguranței alimentare ISO 22000:2018 pentru toate companiile aflate în portofoliul Grupului, în România, finalizarea procedurilor având loc în 2022.

În perioada următoare, Sphera va demara procesul de identificare a activităților care se supun Taxonomiei UE, urmând ca, odată cu finalizarea acestuia, să fie raportați indicatori specifici precum proporția investițiilor verzi și veniturile atrase din acestea, raportul investițiilor verzi per venituri totale, valoarea totală a costurilor operaționale pentru acest tip de investiții (OPEX).

Sphera își reînnoiește angajamentul de a dezvolta un mediu propice formării de echipe care servesc clienții cu disponibilitate și profesionalism. Compania susține diversitatea și face investiții active în dezvoltarea profesională și personală a angajaților, cea mai importantă și valoroasă resursă a Sphera.

Mai multe informații pot fi accesate în Raportul de Sustenabilitate Sphera Franchise Group.

***

Despre Sphera Franchise Group S.A.


Sphera Franchise Group este cel mai mare grup din industria de food service din România, deținând companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România și KFC în Chişinău, Republica Moldova, și în Italia. Grupul deține peste 170 de restaurante pe cele trei piețe și are peste 4.700 de angajați. Sphera Franchise Group este singurul jucător din HoReCa prezent pe Bursa de Valori București, unde s-a listat în 2017, sub simbolul SFG. Grupul este inclus în indicele principal BET, precum și în FTSE Global Microcap.