Policolor a dezvoltat Albastru de Delta Dunării pentru a susține arhitectura tradițională a caselor de lemn din Dobrogea

 

  • Policolor susține arhitectura tradițională a caselor de lemn din Dobrogea prin crearea culorii Albastru de Delta Dunării în gama de lazuri pe baza de apa SPOR VILLA, cu Formula EVO®;
  • SPOR va demara și o amplă acțiune de restaurare a lemnului caselor, gardurilor și frontoanelor unor gospodării din Jurilovca, alături de jurnaliști, de creatori de conținut și de voluntari din regiune;
  • Policolor este un susținător de tradiție al localităților și regiunilor din România care își doresc să păstreze caracterul arhitectural autentic al zonei.

 

Producătorul de lacuri și vopsele Policolor continuă susținerea comunităților locale și a arhitecturii tradiționale prin dezvoltarea unui lot special de lazura Albastru de Delta Dunării, culoarea specifică folosită pentru renovarea caselor vechi din Dobrogea, în cadrul programului multianual de responsabilitate socială Culorile României.

 

Lotul special de lac SPOR Villa Albastru de Delta Dunării a fost realizat pentru acțiuni de renovare și protejare a arhitecturii tradiționale din zona Deltei și din Dobrogea, astfel că un volum de peste 500 kg de lac este destinat către două asociații de referință, ce contribuie consecvent la protejarea zonei: Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23 și Asociația Jurilovca. Cele două asociații realizează constant lucrări în zonele cu gospodarii tradiționale, renovând inclusiv case, frontoane și garduri de lemn, parte din „semnătura” zonei din punct de vedere arhitectural. La Jurilovca, alături de SPOR, Dedeman contribuie, la rândul său, cu necesarul de lemn pentru realizarea proiectelor de restaurare.

 

„Continuăm să contribuim la păstrarea autenticității arhitecturale din Dobrogea prin crearea în nuanța Albastru de Delta Dunării a lazurii Spor Villa. Este un proiect ce reflectă angajamentul nostru de a susține și proteja patrimoniul cultural, combinând tradiția cu inovația gamei de lacuri pe bază de apă care penetrează și protejează lemnul un timp îndelungat. Ne dorim ca prin această inițiativă să inspirăm și să mobilizăm comunitățile locale să își conserve patrimoniul arhitectural”, a declarat Elena Curelaru, Director de Marketing Policolor.

 

Albastru de Delta Dunării are proprietăți sporite de protecție a lemnului, rezistență în timp la razele UV și încorporează inovația și eficacitatea noii formule din toată gama de lacuri SPOR cu Formula EVO®, lansată anul acesta.

 

„SPOR la restaurarea lemnului”, alături de jurnaliști, creatori de conținut și voluntari

Producătorul român de lacuri și vopsele Policolor susține cu materiale, în cadrul programului Culorile României, localități și zone din România care se străduiesc să păstreze caracterul autentic în arhitectură.

 

Prin urmare, odată cu dezvoltarea culorii SPOR Villa Albastru de Delta Dunării, va demara în luna septembrie și o acțiune de restaurare a lemnului caselor, gardurilor și frontoanelor unor gospodării din Jurilovca, cu participarea jurnaliștilor, a creatorilor de conținut și a voluntarilor din localitate.

 

Din 2015 până în prezent, printre beneficiarii materialelor donate de Policolor s-au numărat multe localități din întreaga țară, precum comunele Ciocănești, Luncavița, Mânzălești, Corbi, dar și orașe precum Pitești, Constanța, Râmnicu Sărat și Brăila. În plus, în gama de lacuri și vopsele SPOR s-au creat, de-a lungul timpului, culori și nuanțe personalizate pentru a veni în întâmpinarea specificului local.

 

***

 

SPOR, preocupare continuă pentru inovație și soluții noi

În acest an, Policolor S.A. a lansat un sistem performant pentru protecția lemnului, format din impregnant și lazura pe bază de apă sub brandul Spor Villa.

 

Formula EVO® a lacurilor SPOR oferă proprietăți sporite de protecție a lemnului, rezistență la intemperii, raze UV, ciuperca albastră și mucegai.

 

Despre Policolor S.A.

Policolor, producător de lacuri şi vopsele cu o experiență de peste 50 de ani în România, oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei - sub brandurile SPOR, DEKO Professional, PROTECTA, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor - sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur și Silverpol și produse destinate acoperirilor industriale cu arie largă de aplicabilitate. Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în mii de service-uri auto.

Grupul Policolor – Orgachim este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană şi operează două mari unităţi de producţie de lacuri si vopsele: Policolor România, cu sediul în București, pe Bd. Timișoara şi Orgachim aflată in Ruse, Bulgaria.