Saga Business&Community, cu sustinerea CSR Europe si Orange Romania, - organizeaza la Bucuresti cea de a treia conferinta internationala de responsabilitate sociala. Timp de doua zile, evenimentul ce va avea loc pe 20 si 21 octombrie la Hotel Marriott, va reuni peste 30 de experþi, dintre care 20 internaþionali. 9 tari vor fi prezente intr-un "maraton" de 8 plenare si 4 workshop-uri dedicate.

Avand ca tema "Living the Green", conferinta abordeaza teme de marketing, comunicare, resurse umane, reputatie, mediu si management. Specialisti internationali de renume din 9 tari participante precum Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Grecia, Rusia, Norvegia, Danemarca, Bulgaria, lideri de opinie autohtoni, nume reprezentative din mass media, precum si celebritati au raspuns pozitiv invitatiei de a impartasi din experienta lor.

Conferinta aduna 20 de vorbitori internationali de la organizatii prestigioase si companii multinationale (Orange, ENEL, WWF Rusia, British Airways, Sony Europe, Volkswagen, International Labour Organisation, Acona Ltd., Hellenic Solid Waste Association, The Chartered Institution of Wastes Management, Novo Nordisk, IBM), care isi vor sustine prezentarile in cele doua zile ale conferintei. Printre vorbitorii de seama ai conferintei se numara si 4 specialisti din cadrul Orange, partenerul principal al conferintei inca de la prima editie, care vor impartasi din experienta globala a grupului, contribuind la atingerea viziunii proactive a acestui eveniment.

CSR’08, echivalentul unei conferinte de marketing si comunicare tratata din perspectiva responsabilitatii sociale, aduce ca noutate aprofundarea unor concepte si practici inovative pentru Romania, cum ar fi: Strategii de marketing prin folosirea de produse verzi, Avantaje competitive printr-un bun management al reputatiei, Atragerea si retinerea resurselor umane, Cunostintele de CSR - o necesitate pentru un director de top, Loializarea angajatilor, Generare de profit printr-un management responsabil al deseurilor si altele.

Reprezentantii multinationalelor, organizatiilor neguvernamentale, agentiilor de publicitate si relatii publice vor avea oportunitatea ca timp de doua zile sa absoarba idei noi testate si validate pe pietele unde au fost implementate, sa afle ultimele tendinte in materie de responsabilitate sociala, sa primeasca raspunsuri in direct de la experti si, mai ales, sa relationeze cu invitatii, sa initieze colaborari cu ONG-uri sau autoritati.

"Aceasta conferinta aduce  mult VERDE! Aduce samburele schimbarii!
Prin subiectele abordate si studiile de caz prezentate, speram sa vedem cat mai multe campanii de promovare a unei atitudini responsabile fata de ceea ce este viu, fata de ceea ce este verde, speram sa vedem cat mai multe campanii de tipul "cause related marketing", cat mai multe parteneriate intre companiile private si institutiile de stat, cat mai multe ONG-uri implicate. In concluzie, speram ca o data cu anii imediat urmatori sa avem parte de ceea ce admiram la alte popoare: respect pentru mediu, respect pentru om, implicare, proactivitate!" spune Luminita Oprea, initiatoarea Conferintei Internationale de CSR, autoare a primei carti despre responsabilitate sociala corporatista din Romania,  Director de comunicare la Holcim (Romania), si Coordonator regional al EACD (European Association of Communication Directors)  in Romania.

Mai multe detalii privind evenimentul si posibilitatile de inscriere, se pot gasi pe http://www.csr08.ro/
   
Extra Info:
Saga Business & Community este prima agentie dedicata furnizarii de servicii specifice in domeniul responsabilitatii sociale corporatiste. Condusi de filosofia noastra, aceea ca putem fi „Competitivi prin schimbare responsabila” am initiat seria de conferinte internationale (CSR’06, CSR’07, CSR’08) si regionale (CSR UpDates in Iasi si Cluj)

Cele doua conferinte internationale au adunat in fiecare an peste 150 de profesionisti de la autoritati publice, sectorul privat, ONG-uri, si mass media, iar numarul expertilor internationali prezenti la eveniment a crescut de la 15 in 2006 la nu mai putin de 25 in 2007. 

Persoana de contact inscrieri: Raluca Asanache, raluca.asanache@sbc.com.ro, 0751 163 414