Festivalul Stufstock isi propune, anul acesta, sa lupte impotriva vanatorii in ariile protejate, prin promovarea acestei initiative in cadrul celor trei zile de festival care incep astazi in Vama Veche.

Asociatia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural (APCAPBC), sprijinita de PETROM, aduce in Vama Veche o serie de "gardieni" ai naturii, ONG-uri ecologiste, intr-un targ de mediu pe care il puteti vizita in incinta Marina Park.

Pe site-ul festivalului, in sectiunea ECO, poate fi citita si semnata petitia "Spune NU vanatorii in parcurile nationale!" al carei scop este blocarea unei initiative a legislativului care permite vanatoarea in parcurile si rezervatiile naturale. Lansata in urma cu o luna, petitia initiata de APCAPBC si Petrom a strans deja 3000 de semnaturi. Campania va continua si in Vama Veche unde, pe parcursul festivalului, APCAPBC si Petrom ii invita pe iubitorii muzicii si ai naturii sa se alature protestului lor. Strangerea de semnaturi va continua pana la sfarsitul lunii august, cand initiatorii vor depune petitia la Parlament.

Cea de-a sasea editie a Stufstock este inaugurata de cele opt trupe tinere care au fost selectate pentru a sustine recitaluri in cadrul festivalului. De asemenea, 12 trupe straine, de pe continente si zone muzicale diverse, vor urca de joi pana sambata pe scena de la Marina Park.