Mai bine de trei sferturi din școlile aflate în aria noastră de operare au fost pregătite să răspundă la provocarea lansată de Distribuție Oltenia, prin competiția #10la Energie. Marele câștigător va beneficia de montarea și punerea în funcțiune a unui sistem de panouri fotovoltaice.

Peste 400 de școli gimnaziale din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea s-au înscris în competiția #10laEnergie, iar în această perioadă urmează să parcurgă alături de elevii claselor a VII-a și a VIII-a 4 lecții interactive. Prin propunerile noastre îmbinăm componente teoretice și aplicații practice și aplicăm la final și un chestionar de evaluare.

Întrecerea campionilor în energie este în prim plan

Școlile participante au primit deja materialele necesare, iar în această etapă, în perioada 2-31 mai, elevii claselor VII și VIII vor fi gata de #OraDeEnergie, în care vor explora lecții interactive despre: noțiuni de bază despre energie, electricitate, sursele de energie și energia verde.

În această etapă, până pe data de 31 mai, instituțiile participante vor trimite pe adresa energiepentrubine@cez.ro următoarele:

  • Media testelor aplicate elevilor
  • Testele scanate
  • Minim o fotografie care să ateste completarea aplicațiilor practice, pentru fiecare dintre cele 4 module
  • Chestionarul de analiză a nevoilor energetice, întocmit de către școală.
  • În funcție de materialele trimise, juriul va desemna câștigătorul concursului. Reamintim că toate detaliile privind regulamentul și criteriile de jurizare pot fi consultate pe adresa: https://ucenicelectrician.ro/10-la-energie/

    Continuăm să investim în dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale

    „Ne-am asumat responsabilitatea de a construi comunități durabile, în care sustenabilitatea este mai mult decât un concept, ci un mod de a acționa responsabil și pe termen lung. Suntem încântați de entuziasmul de care școlile participante dau dovadă, energie care vine în mod natural în completarea relației pe care, alături de comunitățile locale, am construit-o. Începând cu 10 la Energie, ne-am propus să extindem beneficiile liceelor înscrise în programul Ucenic Electrician, prin a oferi și școlilor gimnaziale din aria de acoperire soluții eficiente energetic, pentru un viitor mai curat și mai bogat în resurse.” - Eugen Butoarcă, CEO Distribuție Oltenia.

    Competiția „10 la Energie” este organizată în parteneriat cu Fundația Progress și se desfășoară în cadrul programului Ucenic Electrician, care continuă misiunea noastră de a forma, în cele mai bune condiții, generațiile viitoare de electricieni din sudul României

    Despre Ucenic Electrician

    Proiectul Ucenic Electrician a fost creat în 2016, din dorința Distribuție Oltenia de a sprijini elevii aflați la început de drum în meseria de electrician, oferindu-le cele mai bune condiții de a face performanță în domeniu. În anul școlar 2022-2023, aproximativ 300 de tineri Ucenici vor călca pragul liceelor partenere, către un drum spre succes. În prezent, 76 de absolvenți au parcurs programe de internship în cadrul Distribuție Oltenia, în consolidarea eforturilor de integrare pe piața muncii, iar 44 dintre aceștia sunt deja angajați în cadrul companiei, sau la companiile partenere.

    Din luna septembrie 2023, Ucenic Electrician își deschide porțile pentru al 8-lea an consecutiv, în toate cele 7 județe partenere, pentru a pregăti o nouă generație de profesioniști. Pentru mai multe detalii despre oportunitățile oferite de programul Ucenic Electrician, vă invităm să accesați platforma www.ucenicelectrician.ro 

    Divizia Oameni si Brand