Cinci școli gimnaziale din mediul rural au fost renovate și dotate cu laptopuri și echipamente IT prin proiectul „Brighter Futures”. Școlile se află în județele Botoșani, Bihor, Ialomița, Teleorman și Timiș, beneficiari fiind 500 de elevi și 100 de profesori. Proiectul, aflat la cea de a cincea ediție, a fost finanțat de Technology_VOIS România și Fundația Vodafone România cu un buget de 424.000 de lei și implementat cu sprijinul Asociației BookLand.

 

Renovarea școlilor o fost posibilă prin implicarea a 220 de voluntari din rândul angajaților Technology_VOIS România. Pe parcursul acestui an școlar, voluntarii vor susține sesiuni de educație non-formală pentru elevi și profesori constând în: orientare școlară și în carieră, managementul timpului, inteligență emoțională și cultură generală, sesiuni despre utilizarea eficientă a echipamentelor donate prin program, dar și pentru dezvoltarea abilităților digitale.

 

Sulița, Botoșani – S-a construit o platformă exterioară pentru activitățile recreative ale elevilor, a fost recondiționat mobilierul interior și exterior, au fost amenajate spațiile verzi, iar o anexă a școlii a fost renovată, amenajată și dotată ca laborator de informatică. Voluntarii au mai introdus în arhiva electronică a bibliotecii școlii titlurile existente.

 

Luncșoara, Bihor - Au fost efectuate lucrări de întreținere a terenului de sport, a sălilor de clasă, a caselor scărilor și a mobilierului din curtea școlii. Laboratorul de informatică a fost echipat cu mobilier, laptopuri, router, multifuncțională și un kit interactiv cu tablă inteligentă.

 

Rași, Ialomița – Școala, construită în 1900, a fost decopertată până la cărămidă și începute lucrările de renovare constând în amorsarea pereților interiori și exteriori și tencuirea parțială a interiorului. Pe perioada derulării lucrărilor de refacere, școala își desfășoară activitatea într-un alt spațiu în care voluntarii au reparat mobilierul. La finalizarea lucrărilor de renovare, școala va beneficia și de un  laborator de informatică complet dotat.

 

Siliștea Gumești, Teleorman – Școala a fost zugrăvită, mobilierul recondiționat, iar în curtea școlii a fost refăcut pavajul. Laboratorul de informatică a fost dotat cu mobilier și echipamente IT.

 

Brestovăț, Timiș – S-au montat pavele în perimetrul scolii, s-a montat mobilierul școlar în laboratorul de informatică şi s-au instalat echipamentele IT. Au fost făcute, de asemenea, lucrări de amenajare a curții școlii.

 

Tot în cadrul proiectului „Brighter Futures”, bibliotecile școlilor vor fi dotate cu cărți, culegeri și jocuri adecvate vârstei școlare. 

 

Prezentarea acestei etape a proiectului „Brighter Futures” este disponibilă aici.

 

***

 

Despre Technology_VOIS

Technology _VOIS Romania este un hub tehnologic înființat în 2006, ce a evoluat ca parte a Vodafone Intelligent Solutions (_VOIS), livrând servicii de tehnologie la nivel global pentru entitățile Vodafone și având o creștere constantă, acum atingând un număr de 1,600 de angajați.

Centrul face parte din Vodafone Intelligent Solutions (_VOIS), care la nivel gloval are peste 24.000 de profesioniști, cu clienți în 28 de țări și 4 centre de servicii: în Egipt, India, Ungaria și România. _VOIS susține Vodafone în tot ceea ce realizează, aducând inovație și agilitate în ceea ce întreprinde.

Mai multe informații despre ce facem găsiți pe: https://www.linkedin.com/company/vois/, https://www.facebook.com/voisglobal/, https://www.instagram.com/_voisglobal/.

 

Despre Fundația Vodafone România

De 25 de ani punem la un loc resursele noastre și ale partenerilor noștri pentru ca împreună să construim proiecte incluzive și durabile. Apelăm la tehnologie și la inovație socială și investim anual în jur de 2 milioane de euro în dezvoltarea comunităților defavorizate din România. Modernizăm secții de terapie intensivă neonatală și susținem programe de educație digitală care pregătesc copii și tineri pentru meseriile viitorului. Alături de celelalte fundații Vodafone din întreaga lume, scopul nostru este să îmbunătățim viața a 400 de milioane de persoane până în 2025.
Suntem o organizație neguvernamentală românească înființată în 1998, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operațiunile comerciale ale companiei Vodafone România. 
Mai multe detalii despre programele noastre se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.rohttp://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone