Pentru a doua editie a campaniei TELUS Day of Giving in Romania, compania TELUS International Europe, in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde, a ales sa sprijine Centrul de Servicii Sociale ”Pinocchio” din Sectorul 1 al capitalei. Centrul este destinat copiilor strazii si asigura internarea in regim de urgenta pentru fete si baieti cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, aflati in situatii de abandon, abuz sau neglijare. 

Actiunea a avut drept scop imbunatatirea conditiilor in care traiesc cei 50 de copii din Centrul de Servicii Sociale ”Pinocchio”. Voluntarii din Bucuresti si Craiova, carora li s-au alaturat presedintele TELUS International, Jeffrey Puritt, ambasadorul Canadei in Romania, E.S. Dna Joanne LEMAY, au amenajat atat spatiul din curtea centrului, cat si interiorul cladirii. Acestia au montat un foisor din lemn pentru petrecerea timpului liber, au plantat puieti de arbori si arbusti, au amenajat spatiul verde si au renovat echipamentele si locul de joaca. In interior, voluntarii au zugravit si reparat peretii dormitoarele si holurilor, transformand centrul intr-un loc mai placut. De asemenea, sala multimedia a fost dotata cu cinci calculatoare si mobilierul aferent.

”Este remarcabil ce putem realiza atunci cand suntem impreuna si hotaram sa facem o schimbare. Tot ceea ce trebuie facut este sa recunosti cat de important este sa dai ceva inapoi comunitatii si sa schimbi lumea ajutandu-i si pe altii sa aiba aceleasi sanse la o viata mai buna. De fiecare data cand particip la un eveniment similar acestuia, imi amintesc ca suntem responsabili, ca oameni, sa transformam lumea intr-un loc mai bun”, a declarat Jeffrey Puritt, presedintele TELUS International. 
 
”Mai bine pentru natura inseamna, de fapt, mai bine pentru oameni. Este ceea ce facem la MaiMultVerde din 2008 incoace, ajutam oamenii sa se simta bine in natura si - ca in cazul de fata - aducem un strop de natura celor care au nevoie de ea”, a declarat Doru Mitrana, director al Asociatiei MaiMultVerde.   

La finalul zilei, copiii s-au alaturat voluntarilor, bucurandu-se de transformarea pe care a suferit-o centrul, locul pe care ei il numesc ”acasa”, si de cadourile pe care le-au primit. Desi evenimentul a durat doar o zi, spiritul voluntariatului va continua sa ramana in sufletul voluntarilor, acestia continuand sa se implice in activitatile pe care compania le organizeaza de-a lungul anului. 
 
***
Note pentru jurnalisti 
Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii sase ani de activitate, 2008 - 2013, MaiMultVerde a lucrat cu 23.000 de voluntari, a plantat peste 780.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Oradea si Timisoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii sase ani a ajuns la 4.000.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania si din finantari europene nerambursabile. 
 
TELUS International Europe (www.telusinternational-europe.com) 
TELUS International Europe (anterior CallPoint) este un operator de centre de apel multilingvistice. Compania isi desfasoara activitatea in peste 30 limbi, intre care engleza, franceza, germana si spaniola si are actualmente 1 600 angajati in Europa, repartizati in sapte localitati: Bucuresti si Craiova (Romania); Sofia si Plovdiv (Bulgaria); de asemenea  Manchester si Cannock (Marea Britanie).
 
TELUS International Europe apartine companiei TELUS International, unul dintre liderii mondiali in sectorul  centrelor de apel si BPO. Grupul  are 16 000 colaboratori in intreaga lume si anume in Canada, Statele Unite, in America Centrala, Philippine si Europa.
 
Avand peste 150 millioane de interactiuni cu clientii pe an (prin telefon, email, chat si retele  sociale), gestionate in numele unor companii multinationale apartinand unor sectoare diferite de activitate, precum telecomunicatii, retail, turism si activitati specifice petrecerii timpului liber, de asemenea  finante si noi tehnologii, TELUS International este garantul unei inovatii puternice si constante in ce priveste relatiile cu clientii. Compania situeaza in mod sistematic flexibilitatea, spiritul de echipa si dimensiunea umana in centrul tuturor actiunilor. Obiectivul final al companiei este de a servi celui mai important scop: satisfactia clientului inainte de toate.
 
TELUS International face parte din grupul TELUS, lider in domeniul telecomunicatiilor din Canada. Grupul realizeaza 11,7 milliarde de dolari canadieni ca cifra de afaceri si deserveste  13,4 millioane de clienti.
 
 
Informatii suplimentare: 
Anamaria Bogdan, Director de comunicare Asociatia MaiMultVerde: tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro