De 16 ani, TenarisSilcotub acordă anual burse studenților de top de la cele mai importante universități tehnice din țară. Cel mai mare producător de țevi fără sudură din România a decis, odată cu ediția 2021 a Roberto Rocca Education Program (RREP), dublarea valorii burselor la 18.000 de lei/an pentru fiecare dintre cei 40 de studenți bursieri. Sprijinul, acordat de-a lungul unui an, prinde consistență și efecte pe termen mai lung pentru studenții selectați. 
 
„Ne dorim ca această bursă să aducă un impact pozitiv în viața studenților. Ne unește aceeași dorință de a fi mai buni, mai competitivi și mai de succes. Credem în puterea educației și vom continua să investim în acest domeniu”, spune Mihaela Popescu, Președinte TenarisSilcotub.

Achiziții de materiale pentru cursuri și licență, proiecte de cercetare sau workshop-uri de specialitate sunt principalele direcții în care cei 40 de studenți ai Universității Tehnice Cluj Napoca (UTCN), Universității Politehnice București (UPB), Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași și ai Universității de Petrol și Gaze Ploiești spun că vor folosi susținerea financiară primită din partea companiei. 
 
„Faptul că valoarea bursei este una importantă îmi permite să mă gândesc nu doar la cursurile extra-curiculare de specialitate pe care îmi doream demult să le urmez, ci și la lucruri legate de dezvoltarea personală. Bursa îmi oferă mai multe oportunități de a investi în mine”, spune Melania Stavre, studentă la Universitatea Politehnică București.
 
Prezența studenților la gala de decernare a burselor, în TenarisUniversity, este finalul unui proces de selecție riguros, dar gândit spre a oferi o experiență valoroasă. Evenimentul l-a avut ca invitat special pe prof. dr. Mircea Miclea, profesor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea Babeș-Bolyai, cercetător, fondatorul Școlii psihologice cognitive din România, care le-a oferit studenților un ghid pentru a-și construi cariera într-o lume în constantă schimbare. 
 
„Analizele estimează că, în viitor, un absolvent de facultate va schimba  2-3 ocupații și va avea, în medie, 6 locuri de muncă. Competențele, valorile și obiceiurile sunt baza stabilă cu care porniți, iar experimentarea prin proiecte personale vă va permite să vă adaptați la o lume instabilă”, le-a transmis studenților Mircea Miclea. 
 
De la lansarea sa în România, Roberto Rocca Education Program a acordat burse pentru peste 600 de studenți la diferite specializări tehnice. Anual, echipa TenarisSilcotub evaluează sute de aplicații venite din partea studenților universităților tehnice din țară pentru a selecta studenții cu cel mai mare potențial de dezvoltare. Programul își propune, pe lângă încurajarea performanțelor educaționale, educarea unei noi generații de lideri în industria românească. 
 
***
Despre TenarisSilcotub
TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.700 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate și cultură. 

Despre Roberto Rocca Education Program 
Programul Roberto Rocca Education Program reprezintă o inițiativă de a oferi  burse studenților talentați și absolvenților de inginerie și științe aplicate. Fondat în 2005 în memoria președintelui Grupului Techint, Roberto Rocca, programul acordă burse studenților din Argentina, Brazilia, Canada, China, Columbia, Ecuador, Ghana, Guatemala, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Nigeria, Regatul Unit, România, Uruguay şi SUA.

În fiecare țară programul este gestionat de departamentul de Resurse Umane din cadrul companiilor sponsor.