The CSR Agency, CSR Think Tank si Gala Societatii Civile ii invita pe profesionistii domeniului CSR sa participle la editia anuala a Sustainable Supply Chain Summit, organizata de Ethical Corporation la Londra in zilele de 7-8 octombrie 2013.

La editia din acest an, The CSR Agency, CSR Think Tank si Gala Societatii Civile sunt parteneri media ai evenimentului, promovand summit-ul in Romania. Gratie acestui lucru, The CSR Agency a obtinut o reducere de 15% la inscrierea si participarea la lucrarile summit-ului pentru cei interesati din Romania, dar si pentru partenerii din strainatate ai celor trei organizatii. Cei care doresc sa participe la summit sunt rugati sa se adreseze persoanei de contact din partea Ethical Corporation (elina.yumasheva@ethicalcorp.com) sau The CSR Agency (contact@thecsragency.ro), folosind codul ROM15.

Intre altii, Saintsbury, Unilever, Coca-Cola, McDonalds si Inditex discuta despre aprovizionarea sustanabila.
Liderii pietei de retail, FMGC, imbracaminte, electronice, dar si alte companii, se vor reuni la Londra pentru a discuta ultimele noutati în materie de CSR. Cele mai bune practici in privinta incorporarii standardelor sociale si de mediu in managementul lantului de aprovizionare a companiilor vor fi discutate la cel de-al 8-lea Sustainable Supply Chain Summit, care se va desfasura la Londra in zilele de 7 si 8 octombrie.

Ethical Corporation, liderul pietei de business intelligence in domeniul sustenabilitatii, a anuntat ca 30 dintre cele mai importante companii din retail, FMGC, industria modei, cea electronica, a constructiilor si farmaceutica se vor intalni la un summit de doua zile pentru a dezbate modalitati eficiente de a incorpora aprovizionarea responsabila in luarea deciziilor corporative.
 
“Nu exista nicio sansa ca afacerile sa continue a se sustine singure in urmatorii 20, 30, 40 de ani daca nu isi schimba modul de operare” a declarat Pier Luigi Sigismondi, Directorul executiv pentru aprovizionare al Unilever, despre importanta managementul lantului de aprovizionare al companiilor intr-o maniera care sa fie responsabila atat din punct de vedere social, cat si al mediului.

Riscurile asociate cu lanturile de aprovizionare nesustenabile nu au fost niciodata mai mari. Este de ajuns sa privim la recentul accident produs la o fabrica de textile din Bangladesh, care a costat viata a numeroase persoane; sau la recentul scandal al carnii de cal, ambele reclamand procese de achizitie cat mai transparene.

Dar pentru cei care isi conduc companiile pe drumul achizitiilor responsabile, impunand standarde sociale si de mediu inalte pentru furnizorii lor, recompensele sunt imense. 

De exemplu, activitatea stransa a BT cu furnizorii sai in ultimii 16 ani a ajutat compania sa-si reduca emisiile de carbon cu 80% si sa-si scada costurile cu £33m. De asemenea, “Programul de Imbunatatire a Fabricii” al New Look ajuta deja fabricile companiei sa creasca productivitatea, sa limiteze absenteismul si sa creasca cifra de afaceri.

Summit-ul Ethical Corporation se va concentra asupra unei varietati de probleme legate de managementul global al lantului de provizionare de-a lungul unei game largi de industrii si grupe de comoditati. Participantii vor aborda modalitatile de raspandire a sustenabilitatii in randul furnizorilor, mergand dincolo de furnizorii de gradul 1, prin construirea unor programe de drepturile omului in interiorul lantului de aprovizionare, angajand cumparatorii in practica sustenabilitatii sau reducand amprenta de carbon la nivelul operatiunilor de aprovizionare. 

Printre organizatiile care isi vor prezenta experienta in cadrul evenimentului se numara:
*Sainsbury’s* *Unilever* *Coca Cola Enterprises* *McDonalds* *Inditex* *Skanska* *Telefonica* *IKEA* *Blackberry* *Deutsche Telekom* *L'Oreal* *Fairtrade Foundation* *New Look* *GeSI* *ASDA* *Marks & Spencer* *Marshalls* *AkzoNobel* *Rainforest Alliance* *Mitsubishi Electric* *BT* *Novartis* *Divine Chocolate* *Oxfam* *Neal’s Yard Remedies* *CDP * *Alcatel-Lucent* *UN Global Compact UK Network* *Ethical Trading Initiative*

Pentru mai multe detalii despre conferinta puteti vizita pagina Sustainable Supply Chain Summit.

***
Persoana de contact

Elina Yumasheva
elina.yumasheva@ethicalcorp.com
+44(0) 20 7375 7573
www.ethicalcorp.com