MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au anuntat lansarea celei de-a opta editii a Programului MOL pentru promovarea talentelor „Pot ajuta?”, prin care vor fi sprijiniti cu o suma totala de 290.000 de lei tinerii cu performante deosebite in sport sau arta. 

La evenimentul de lansare organizat la Clubul Sportiv Municipal din Arad au participat si cativa tineri care au fost deja sustinuti prin programul „MOL-Pot ajuta?”. Multipla campioana europeana si nationala la tenis de masa Bernadett Bálint din Arad a aratat ca a folosit sprijinul financiar primit in cele doua editii precedente ale programului pentru acoperirea cheltuielilor de transport la 4 competitii internationale, determinante pentru clasamentul european si mondial, precum si pentru participarea la trei cantonamente de pregatire. Multipla campioana nationala la judo Alexandra Larisa Florian din Oradea a primit anul trecut sprijin financiar pentru achizitionarea a doua chimonouri competitionale si a altor echipamente pentru imbunatatirea procesului de instruire.

Cele doua sportive au povestit despre experientele lor si au subliniat ca sprijinul financiar primit prin acest program este o contributie esentiala in dezvoltarea lor profesionala, fara de care nu ar fi putut ajunge la performanta.

In acest an, programul pune la dispozitie 290.000 lei pentru a sprijini participarea la concursuri sau achizitia de echipamente si materiale pentru tinerii sportivi si artisti cu varste intre 8 si 18 ani, respectiv pentru categoria 18+.

Programul are deja o traditie de sapte ani, perioada in care MOL Romania a acordat sponsorizari in valoare de peste peste 1.645.000 de lei unui numar de 1.380 de sportivi si tineri artisti din Romania. In anul 2012, tinerii beneficiari au fost premiati sau au obtinut locuri cu punctaj privind clasamentele nationale si internationale la 582 de campionate, cupe si competitii nationale, la 261 de competitii internationale, la 34 campionate si cupe europene, respectiv la 12 campionate si cupe mondiale.

„In urma cu opt ani, MOL Romania a lansat programul «Pot ajuta?» pentru a fi alaturi de acei tineri talentati care au nevoie de sprijin pentru a ajunge la performanta. A asigura de exemplu o pereche de pantofi de sport profesionali pentru un atlet, un obiectiv performant pentru un fotograf, un arcus bun sau partiturile necesare pentru un violonist, dar si posibilitatea de a se deplasa la competitii inseamna sustinerea talentului in dezvoltare. Ne mandrim ca putem sa ii ajutam pe acesti tineri cu perspective extraordinare si ne bucuram ca putem sa le fim alaturi”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO al companiei MOL Romania.

”Opt editii consecutive in sustinerea tinerelor talente reprezinta o performanta rara in domeniul responsabilitatii sociale din Romania. Tinerii artisti si sportivi au beneficiat nu numai de sprijin financiar pentru performanta ci au castigat si experienta conceperii si depunerii unui dosar de candidatura, deci au invatat sa practice managementul propriilor valori, care le va folosi si in viitor”
, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

***
Despre program:

In cadrul programului „Pot ajuta?”, un solicitant poate sa obtina finantare in valoare maxima de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportiva sau artistica sau pentru a achizitiona echipamente si materiale. Din finantarea totala a editiei a opta, 160.000 lei sunt destinati sportului si 80.000 lei domeniului artelor.

In acest an, programul ofera din nou un fond de 50.000 lei la categoria 18+, in cadrul careia pot solicita sprijin acei tineri, care au beneficiat deja de sponsorizari in ultimii doi ani si au implinit varsta de 18 ani.
Solicitarile pot fi depuse pana la data de 15 iunie 2013, iar detaliile programului pot fi gasite pe www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro

Solicitarile vor fi evaluate de doua jurii de specialitate.
Presedintele juriului la sectiunea sport este Violeta BECLEA-SZEKELY, campioana europeana la atletism si doctor in sport, iar la sectiunea arta violonistul Albert MÁRKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
Informatii suplimentare: András Imre – 0755-045699