Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria initiaza trei noi programe medicale sociale care se vor desfasura in Policlinica Sociala Baba Novac, cu ajutorul unei finantari din partea C&A Romania: Programul-pilot pentru Sanatatea femeii, Programul-pilot ”Dentist pentru copiii pacientilor sociali din Policlinica Sociala Baba Novac” si “Programul de suport psihologic pentru pacientele bolnave de cancer si mamele cu copii bolnavi de cancer”.
 
In cadrul Programului pentru sanatatea femeii vom sustine cu investigatii si tratament aproximativ 250 de femei fara venituri si fara asigurari medicale: o parte dintre acestea, persoane care sufera de afectiuni cronice, in special cardiace, vor beneficia de analize si consultatii gratuite. De asemenea, o componenta importanta a programului dedicat femeilor din Policlinica Sociala Baba Novac va oferi si investigatii ginecologice: consult ginecologic si senologic, ecografie transvaginala, test Papanicolau, testare secretii, colposcopie si planning familial, acolo unde este cazul.
 
Programul-pilot ”Dentist pentru copiii pacientilor sociali din Policlinica Sociala Baba Novac” a pornit dintr-o nevoie reala, observata de-a lungul timpului. Am observat ca pacientii nostri sociali, persoane fara venituri si fara asigurari medicale, au copii care nu pot beneficia de tratament stomatologic – la scoala sau gradinita nu au cabinet stomatologic, iar parintii nu isi permit sa ii duca la un consult pentru ca nu au venituri. Pentru acesti copii vom oferi servicii de specialitate si tratamente gratuite.
 
Proiectul realizat cu C&A Romania va acoperi nu doar domeniul sanatatii, ci si cel educational – vor beneficia de sprijin si cei 30 de copii inscrisi la Centrul educational din Baneasa, micuti care provin din familii defavorizate din vecinatate.
 
Activitatile proiectului se vor desfasura in perioada mai 2016 – aprilie 2017 si vor implica o donatie de 40.000 de euro din partea C&A.
 
”In acest an initiem o multime de programe-pilot, care ne provoaca la noi fapte bune: programul stomatologic pentru copiii pacientilor sociali, programul pentru sanatatea femeilor, care include consultatii si tratamente pentru femei, mame care sunt piloni de rezistenta ai familiei. O alta premiera pentru noi este programul de suport psihologic pentru pacientele bolnave de cancer si pentru mamele cu copii bolnavi de cancer – acesta va mobiliza o echipa de oameni inimosi, care vor sa ajute victimele cancerului sa lupte cu aceasta boala. Suntem emotionati si fericiti pentru aceste proiecte si le multumim prietenilor de la C&A pentru ca ni s-au alaturat in demersurile noastre de a oferi sanatate, demnitate si educatie si speram ca si alti prieteni ne vor fi alaturi”, a precizat Dr. Wargha Enayati, Presedintele Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria.
 
Policlinicile Sociale, solutie pentru persoanele fara venituri si fara asigurari de sanatate
 
Datele arata ca in Bucuresti exista peste 6.000 de persoane fara adapost, iar peste 200.000 de persoane nu beneficiaza de asigurari de sanatate. Datele oficiale arata ca in Bucuresti exista aproximativ 5.000 de persoane fara adapost.
 
Aceste persoane primesc la Policlinica Sociala Baba Novac servicii medicale gratuite – anual, peste 1700 de persoane beneficiaza de peste 5000 de servicii medicale in cadrul policlinicii.
 
Policlinica Sociala Baba Novac, proiect al Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria dezvoltat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, este dedicat asistentei medicale integrate pentru persoanele fara venit, fara asigurare medicala iar, in multe cazuri, fara adapost. De peste 5 ani, persoanelor excluse social le este facilitat accesul la servicii medicale de calitate, gratuite, in mod neconditionat. Policlinica ajuta la imbunatatirea calitatii vietii atat a beneficiarilor directi, cat si a familiilor acestora. De asemenea, pentru 80% dintre beneficiari, sprijinul medical si social oferit prin proiect reprezinta un suport de baza in perioada de tranzitie a pacientului catre reintegrarea sociala, facilitand acest proces.
 
Despre initiatori
 
Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizatie neguvernamentala care ofera, de peste 5 ani, o gama larga de servicii medicale gratuite in cadrul Policlinicii Sociale din Baba Novac unui numar de peste 1750 de persoane inregistrate fara venituri si asigurari medicale. Aceasta policlinica este prima de acest fel din tara. Puteti afla mai multe detalii pe pagina dedicata, pe site-ul Fundatiei.
 
In 2015, a fost lansata cea de-a doua Policlinica Sociala, in zona Sala Palatului, care se adreseaza persoanelor cu venituri mici si foarte mici. Acestea pot beneficia de servicii de calitate, la preturi foarte mici: de exemplu, pretul social al unei consultatii este de 20 de lei, iar al unei ecografii de 30 de lei. Mai multe detalii puteti gasi pe pagina dedicata policlinicii de pe site-ul Fundatiei

C&A Europe
 
Cu peste 1,575 de magazine, in 20 de tari europene si peste 35,000 de angajati, C&A Europe este unul dintre cei mai importanti retaileri de moda din Europa. C&A Europe ofera imbracaminte de calitate pentru peste doua milioane de persoane, care calca pragul magazinelor europene. In plus, C&A este prezent si in Brazilia, Mexic si China, acolo unde desfasoara si activitati de responsabilitate social. In Romania, C&A a deschis primul magazine in 2009, in prezent existand 33 de magazine in intreaga tara. Pentru mai multe detalii vizitati www.canda.com