În anul 2023, proiectele Circuitul de Idei, Luna Reparației și Atelierele de Dezvoltare au fost în prim plan pentru elevii din cadrul Ucenic Electrician. Mai mult, programul susținut de Distribuție Oltenia se dezvoltă continuu. În acest an, s-a lansat prima ediție a competiției 10 la Energie prin care o școală gimnazială câștigătoare este premiată cu instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice.

Încă din 2016, proiectul Ucenic Electrician are ca scop dorința de a sprijini viitorii profesioniști în industria energiei, cei aflați la început de drum. Prin asigurarea celor mai bune condiții și programe menite să susțină performanța în domeniu, Distribuție Oltenia încurajează tinerii să aleagă o meserie de viitor.  

An de an, programul s-a extins, s-a dezvoltat, s-a digitalizat și s-a adaptat cerințelor și nevoilor contextului extern.

 

Circuitul de idei

Inițiativa ajunsă în sezonul 2, episodul 5 continuă. Există întâlniri constante online cu reprezentanții companiilor partenere și specialiștii Distribuție Oltenia pe teme actuale, precum: viitorul meseriei in domeniul energetic, ce înseamnă economia circulară și sustenabilitatea, viitorul digital și dezvoltarea durabilă. Ucenicii Electricieni se familiarizează cu mediul de business și au șansa să interacționeze cu experți din domeniu.

 

Ghidul viitorului ucenic, de la A la Z

În cel de-al 8-lea an, în 2023, a fost realizată prima broșură a ofertei de școlarizare, un ghid ce cuprinde de la A la Z, toți pașii unui viitor ucenic: de la înscrierea în program, prima zi de școală și până la finalul primelor 6 luni de ucenicie.

Toate detaliile despre înregistrări, oportunități și beneficii oferite de programul Ucenic Electrician, sunt disponibile aici: www.ucenicelectrician.ro/brosura-ucenic-electrician/.

Luna reparației: susținem dezvoltarea durabilă prin economia circulară

În Luna reparației au fost dezbătute principiile economiei circulare și dezvoltării durabile. Elevii din program au primit tema identificării unui obiect electric defect, inclusiv din comunitatea lor, pentru depistarea problemei și găsirea de soluții pentru a fi reparat sau reciclat. Cele mai interesante idei din fiecare nivel educațional sunt premiate la finalul lunii.

De asemenea, în cadrul Atelierelor de dezvoltare personală, Ucenicii s-au instruit pentru a-și creștere competențele de relaționare și comunicare, prin activități în echipă.

 

 

Clubul de practică

Câte cinci elevi din fiecare clasă au primit burse de merit ți toți elevii au participat la activități educative practice. În cadrul Clubului de practică au fost acordate instrumente de lucru concret (kit-uri electrice) și s-a discutat despre energia durabilă, despre cât de importantă este utilizarea led-urilor, despre economia de resurse și diminuarea poluării.

Pe baza noțiunilor teoretice și a training-urilor Ucenicii,în echipe, au realizat proiecte de lucru, cu instrumente din kit-uri educative primite, precum instalații simple de iluminat cu led-uri, testere de umiditate cu senzor etc.

Ce mai creative echipe primesc din partea Distribuție Oltenia premii lunare (boxe portabile, șurubelnițe electrice etc).

 

10 la Energie: competiția școlilor de nota 10, marca Ucenic Electrician

Peste 400 de școli gimnaziale, aflate în aria de acoperire a Distribuție Oltenia, s-au inscris să ia nota 10 la Energie. Marele premiu al acestei competiții constă în dotarea cu un sistem de panouri fotovoltaice a școlilor câștigătoare.

În prima etapă, instituțiile de învățământ au dat curs provocării #OraDeEnergie, prin care elevii au parcurs cele patru module de curs interactive, care au îmbinat componente teoretice cu probe practice creative despre: noțiuni introductive în energie, electricitatea, sursele de energie și energia verde.

În următoarea etapă, care este în desfășurare până pe 9 iunie, școlile vor depune toate materialele necesare, regăsite în regulamentul de participare. Pe data de 16 iunie, marele câștigător va fi anunțat.

Toate detaliile referitoare la desfășurarea competiției 10 la Energie, sunt disponibile aici: www.ucenicelectrician.ro/10-la-energie/